ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Η ΦΟΥΚΑΡΙΑΡΑ

 

«Μάθε τέχνη κι’ άστηνε...» λέγανε οι παλιοί. Η μαλακία να το λες σήμερα. Δεν ισχύει με τίποτα αυτό. Να χάσεις χρόνο από την ζωή σου για να μάθεις κάτι που πιθανόν δεν θα σου χρησιμεύσει ποτέ. Ούτε και στην άλλη ζωή, σίγουρα.

Ο κόσμος σήμερα κινείται με ταχύτητες απίστευτες. Καμία σχέση με τους ρυθμούς της καθημερινότητας μόλις πριν έναν αιώνα. Μην πάμε πιο πίσω, διότι δεν αντέχει η σύγκριση του σήμερα με το χθες και το προχθές. Γι αυτό δεν έχει χρόνο ο άλλος να μάθει τέχνη, να ασχοληθεί με δουλειά αν δεν τον καλύπτει επαγγελματικά.

Μια γνωστή της γυναίκας μου, εξηντάρα και βάλε, άρχισε να φτιάχνει ψεύτικα κοσμήματα στο σπίτι της. Δεν την ήξερε την τέχνη, όμως υποχρεώθηκε να την μάθει. Επειδή κάτι έπρεπε να κάνει, για να βγαίνει κανένα πρόσθετο παραδάκι.

Λιγοστεύουν, όλο και λιγοστεύουν τα έσοδα της οικογένειας. Μεγαλώνουν, όλο και μεγαλώνουν οι φόροι. Τι να κάνει η φουκαριάρα; Να περιμένει την κυβέρνηση, σημερινή και αυριανή; Κάτι πρέπει να κάνει..., γι αυτό βλέπεις όλοι ψάχνονται τι να κάνουν σε μιά χώρα που δεν υπάρχουν δουλειές και φράγκα.


Διαβάστε ακόμα:

Η Γ’ ΕΘΝΙΚΗ ΗΤΑΝ Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ