ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΟ ΡΙΣΚΟ ΤΟΥ ΡΕΤΣΟΥ

 

Η Αθλέτικο, λέει, ζήτησε τον Ρέτσο με 9 εκ. ευρώ από τον Ολυμπιακό. Η «πληροφορία» ταξίδευσε στην Ελλάδα από την... Ισπανία. Δεν χρειάστηκε να ρωτηθεί ο Ολυμπιακός, ούτε ο ίδιος ο νεαρός ποδοσφαιριστής. Πώς είναι δυνατόν να ισχύει μια είδηση που αφορά τον Ολυμπιακό και οι ρεπόρτερ να μην ζητάνε επιβεβαίωση της από την ελληνική ΠΑΕ. Εκτός κι’ αν οι «ειδήσεις» από Αθλέτικο και Γκλάντμπαχ προέρχονται από τον Ολυμπιακό ο οποίος και αυτός πληροφορείται τα νέα από τον… τύπο.

Τα κάνουν αυτά τα αθλητικά μέσα στην Ελλάδα. Αέρα πατέρα ρεπορτάζ. Γι’ αυτό δεν τους παίρνουν σοβαρά ακόμα κι αν πλασάρουν ένα αληθινό γεγονός. Ότι πράγματι συμβαίνει, ότι συνέβη αυτό που γράφουν πρωτοσέλιδα.

Λέει «Όχι» προς το παρόν ο Ολυμπιακός για τον τηναίητζερ στόπερ Ρέτσο, διότι τα 9 εκ. είναι λίγα. Πάει για περισσότερα, δηλαδή. Ρίσκο. Πιθανόν αύριο ο παίκτης να μην προκαλεί το ενδιαφέρον ομάδας επιπέδου Αθλέτικο Μαδρίτης. Πιθανόν ο Ολυμπιακός να δεχθεί, αν δεχθεί, πρόταση παραχώρησης του παίκτη με τα μισά λεφτά.

Έτσι η αλλοιώς στις μεταγραφές, και το δώσε και το πάρε, είναι χρηματιστηριακού τύπου ρίσκο. Σήμερα η ΠΑΕ λέει «όχι» στα 9 πακέτα, διότι ποντάρει στα 12-13 τουλάχιστον μέσα στο νερό, και μετά από επτά μήνες ο παίκτης να εκτιμάται στα πέντε ή 15 εκ.

Διαβάστε ακόμα:

ΠΟΙΟΙ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ