ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ Ο ΓΟΥΣΤΑΒΟΣ

 

Γκούσταβ Χορν. Λέει κάτι το όνομα; Όχι, δεν λέει. Και πώς να λέει όταν δεν υπάρχει τέτοιος παίκτης στο survivor. Ούτε είναι τραγουδιστής ο εν λόγω Γκούσταβ, ούτε ποδοσφαιριστής. Ούτε όταν πέθανε η γιαγιά του τα μέσα στην Ελλάδα έτρεξαν να μας πουν ότι… περνάει δύσκολες ώρες.

Γκούσταβ Χορν, κορυφαίος οικονομολόγος στη Γερμανία. Διευθυντής ιδρύματος οικονομικών ερευνών στο Ντύσελντορφ. Κατά καιρούς έχει πει ότι οι μειώσεις στις συντάξεις οδηγούν στη φτώχεια. Ότι η λιτότητα που επιβάλει η Γερμανία γονατίζει την Ελλάδα.

Και προχθές ο «εργατικός» οικονομολόγος, αυτός των συνδικάτων, ισχυρίστηκε ότι «Δεν θα σωθεί η Ελλάδα με περικοπές συντάξεων και αυξήσεις φόρων». Ο άνθρωπος, λέω για τον Γκουστάβο Χορν, δεν ξέρει τι του γίνεται. Ποιος, δηλαδή, του είπε ότι τα «μέτρα», σύμφωνα με τα μνημόνια που αποφασίζει ο Τσίπρας και τα υπογράφουν με την ψήφο τους τα βουλευτάκια του συριζα, παίρνονται για να… σωθεί η Ελλάδα!

Καλός οικονομολόγος ο Γκουστάβος αλλά πρώτα να πληροφορηθεί την αληθή σκοπιμότητα των «μέτρων». Δεν θα μάθει ποτέ το μυστικό αν ρωτήσει τον Έλληνα πρωθυπουργό. Ούτε αυτός, ο Τσίπρας γνωρίζει και γιατί ψηφίζει ό,τι ψηφίζει.


Διαβάστε ακόμα:

ΝΕΟ ΚΟΛΠΟ, ΕΛΛΗΝΕΣ «ΣΥΡΙΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ»!