Η ΤΡΕΛΑ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ ΠΑΕΙ ΣΤΟΥΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ!

 

Το Κατάρ, που έχει έκταση όση η μισή Πελοπόνησος και πληθυσμό λιγότερο από 2,5 εκ. κατοίκους, είναι μια από τις πλουσιώτερες χώρες στον κόσμο. Κι αυτό το αραβικό εμιράτο, που έχει αναλάβει να διοργανώσει το μουντιάλ του 2020, έχει τη μεγαλύτερη οικονομική «διείσδυση» στην Ευρώπη. Και τι δεν έχει αγοράσει με τα πετροδολάρια. Από τράπεζες και την ποδοσφαιρική ομάδα Παρί Σαιν Ζερμαίν μέχρι brandname πολυεθνικών εταιριών.

Οι ίδιες οι χώρες του Κόλπου φόρα παρτίδα και με τον πιο επίσημο τρόπο κατηγόρησαν ήδη το Κατάρ ότι υποστηρίζει το ισλαμικό κράτος, τους εξτρεμιστές τρομοκράτες που βαράνε στα τυφλά στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Κι αυτό μόλις δύο εβδομάδες μετά την επίσκεψη του Ντόναλντ Τραμπ στη Μέση Ανατολή.

Σιγά που θα περιμέναμε την Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Εμιράτα, το Μπαχρέιν, το Κουβέιτ, το Ομάν και σία για να μας πουν ότι οι τζιχαντιστές και οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι παίζουν μπάλα διότι κάποιοι τους πατρονάρουν, τους χρηματοδοτούν, τους επηρεάζουν. Κι αν δεν είναι από πίσω τους το Κατάρ, κάποιος άλλος σίγουρα «κρύβεται». Πιθανόν οι ΗΠΑ.

Όλα παίζουν. Ξεκινάς από το ότι είναι αδύνατον χωρίς πλάτες, χωρίς συμμαχίες το Isis έχει γίνει ήδη καθεστώς και να κτυπάει Μαδρίτη, Παρίσι, Λονδίνο κ.α. Μήπως η τρέλα του Τραμπ τους τελειώσει; Στο μεταξύ με τον διπλωματικό αποκλεισμό του Κατάρ τσίμπησε προς τα επάνω η τιμή του πετρελαίου.