“ΜAΜΜΑ ΜΙΑ”, Η ΜΑΛΑΚΙΑ ΜΑΣ!

 

Πριν από δέκα χρόνια, καλοκαίρι του 2007, κατέφθασαν πρώτα στην Σκόπελο ένα τσούρμο 210 ανθρώπων, για τα γυρίσματα της ταινίας “Mamma Mia”. Μια μουσικοχορευτική κωμωδία που γνώρισε παγκόσμια εισπρακτική επιτυχία. Και τι μας ενδιαφέρει; Το ερώτημα δικαιούται να το κάνει μόνον συριζαίος. Ο πολιτευτής συριζαίος. Ο βουλευτής, ο υπουργός, ο ψηφοφόρος του Σύριζα.

Αφορά, βέβαια, τους παραγώγους του “Μάμα Μια” ότι χοντροκονόμησαν. Έγινε το πιο εμπορικό μιούζικαλ στην Ιστορία του σινεμά. Ενδιαφέρει, όμως, κι εμάς τους Έλληνες το σουξέ της ταινίας διότι μ’ αυτήν χοντροδιαφημίστηκαν οι μονάκριβες ομορφιές της νησιώτικης Ελλάδος.

Με μια κουβέντα. Είναι της πλάκας ιστορία η κάθε διαφημιστική εξόρμηση της κυβέρνησης, για να λανσάρει την τουριστική Ελλάδα μπροστά στη δυναμική, στο μαγνητισμό μιας χολυγουντιανής ταινίας. Όσο κι αν διαβαστεί περίεργα: Το “Μάμα Μια” με την Μαίρυλ Στρηπ βοήθησε περισσότερο τουριστικά την Ελλάδα μας απ’ όσο η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, το 2004.

Ήταν να γυριστεί σε ελληνικά νησιά και το “Mamma Mia 2”, όπως συνέβη με το πρώτο στην Σκόπελο και την Σκιάθο. Η μαλακία μας! Τα γυρίσματα θα γίνουν στην Κροατία. Γιατί η Ελλάδα είναι ακριβή. Γιατί οι άλλες χώρες παίζουν ανταγωνιστικά, προκειμένου και για να κερδίζουν συνάλλαγμα και τουριστικό όφελος.

Διαβάστε ακόμα:

ΕΛΛΗΝΙΔΑ Η ΠΙΟ ΣΕΞΥ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΣΙΝΕΜΑ