ΤΕΛΙΚΑ, ΗΠΙΕ ΤΟ ΚΑΤΑΠΙΚΡΟ ΠΟΤΗΡΙ ΜΕΧΡΙ ΠΑΤΟ

 

Το θυμάμαι σα σήμερα. Είμαι στον αέρα, μέσα στο αεροπλάνο, ούτε εκατό μέτρα πριν την προσγείωση, και μπροστά στα μάτια μου βλέπω μικρό σκάφος να απογειώνεται και…, πριν σηκωθεί για τα καλά, να τσακίζεται. Έτσι σκοτώθηκε ο γιος του Αριστοτέλη Ωνάση, ο Αλέξανδρος στις 23 Ιανουαρίου, το 1973. Έζησα ζωντανό το σκηνικό στο αεροδρόμιο του Ελληνικού.

Ερχόμουν από τα Γιάννενα, μετά το μέγα ντέρμπυ γειτονικών ομάδων Β' εθνικής, ΠΑΣ Γιάννινα - Αναγέννηση Άρτας, για το κύπελλο Ελλάδος. Διαιτητής ο μακαρίτης Λέλος Βαμβακόπουλος, σφυρίκτρα ευρωπαϊκών αγώνων. Αποτέλεσμα 4-0 υπέρ του ΠΑΣ. Τίγκα το γήπεδο. Άλλες εποχές εκείνες. Ακόμα δεν είχε ανέβει στην Α’ εθνική ο ''Άγιαξ της Ηπείρου'' των πέντε Αργεντινών.

Δεν υπάρχει σήμερα καμία αμφισβήτηση ότι ο Αλέξανδρος Ωνάσης δολοφονήθηκε. Ότι είχε γίνει «επέμβαση» στις μηχανές του σκάφους που «πρόδώσε» τον πιλότο. Μαζί με τον γιο ''δολοφόνησαν'' και τον ίδιον τον πατέρα, τον Αριστοτέλη που τελείωσε τη μυθική ζωή του στις 15 Μαρτίου το 1975.

Ασφαλώς ποτέ δεν είπε δημόσια ο πατέρας, ο μέγας Ωνάσης, που πριν πέντε χρόνια, για να μη ξεχνιόμαστε, είχε παντρευτεί την Τζάκυ Κένεντυ, ότι ''έστησαν'' τον γιο μου, για να κτυπήσουν εμένα. Το ήξερε, ότι αυτό έγινε.

Τραγικό πρόσωπο ο Αριστοτέλης Ωνάσης. Μοιραίο. Η μοίρα του τον βούτηξε από το μηδέν και τον εκτίναξε στα ύψη, στον Όλυμπο της γήϊνης ζωής. Κι αυτή, η μοίρα του τον καταδίκασε. Τον έκανε κουρέλι, ποιον (;), τον μεγιστάνα, τον θρυλικό και δαιμόνιο Έλληνα, άτομο αληθινά παγκόσμιο. Τον τιμώρησε σ΄αυτή και την άλλη ζωή. Με την πρόωρη απώλεια του γιου του.
Το στόρυ δεν προσφέρεται για μελό. Συναισθήματα λύπης και συμπόνιας για την τραγωδία ενός ξένου, όχι φίλου, όχι συγγενούς, όχι κάποιου γνωστού.
Όταν σκότωσαν τον γιο του(στη φώτο), τότε ο Ωνάσης κατάλαβε ότι ήταν ένα τίποτα. Ποιος; Ο τρομερός και φοβερός κατακτητής ζωής. Με την πτώση του μικρού αεροπλάνου στο οποίο επέβαινε ο γιος του Αλέξανδρος, «τέλειωσε» και ο Ωνάσης. Σα να του είπαν «ποιοι»(;), αυτός ήξερε «ποιοι», ότι ακόμα κι εσύ, ο Ωνάσης δεν υπάρχεις.

Μιλάμε σήμερα με την ευκαιρία της γέννησής σα σήμερα 15 Ιανουαρίου, το 1906, του Τέλη Ωνάση. Ενός ανθρώπου μέσα στους πέντε πιο πολυσυζητημένους, πιο αναγνωρίσιμους στη γη τον 20ο αιώνα. Δεν ασχολήθηκε με την οικογένεια του, με τα δυο παιδιά του, τον Αλέξανδρο και την Χριστίνα, έκανε ζωή σαλταρισμένη, τα όργια των οργίων, απόκτησε ασύλληπτη περιουσία. Και, τελικά, ήπιε το πιο κατάμαυρο πικρό ποτήρι της ζωής. Μέχρι τον πάτο.

Διαβάστε ακόμα:

ΑΝΑΤΟΛΙΤΗΣ ΚΑΙ ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΗΣ Ο ΑΕΡΟΓΑΜΗΣ ΩΝΑΣΗΣ