ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ... , ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Είσαι απροστάτευτος. Η μεγάλη αλήθεια. Δυστυχώς είναι η μισή αλήθεια, η άλλη μισή είναι πως δεν μπορείς να αντιδράσεις. Να τιμωρήσεις αυτόν που σε δούλεψε. Που σε ζημίωσε.

Ανατριχιαστικό, ε. Να μπαίνεις σε μαγαζί να αγοράσεις κάτι, μάλιστα να το πληρώνεις πιο ακριβά από την τιμή του και ο μαγαζάτορας να σου έχει πασάρει σκάρτο πράμα. Κι εσύ να είσαι εντελώς απροστάτευτος, ανήμπορος να αντιδράσεις, να βρεις το δίκιο σου.

Υποψήφιος πρωθυπουργός με όνομα βαρύ ο κύριος Γιώργος Παπανδρέου, λέει ότι ''Λεφτά υπάρχουν''. Σε ποιους το είπε; Σε μαλάκες. Αν δεν είχε ακροατήριο με ισχυρό ποσοστό από μαλάκες, δεν θα έλεγε τέτοια παρπαδέλα.

Και ο Τσίπρας αφού είπε ατέλειωτα παραμύθια πριν γίνει πρωθυπουργός, συνέχισε την παπάτζα και μετά τις εκλογές. ''Λεφτά υπάρχουν'' είπε κι αυτός ως πρωθυπουργός πλέον και για να μη θεωρηθεί ότι λέει μπούρδες ανέλυσε του λόγου το αληθές.

Είπαμε. Σ' έχουν στην πλάκα. Επειδή ξέρουν ότι είσαι ακίνδυνος. Απροστάτευτος. Ανίκανος να διεκδικήσεις τη ζημιά που σου προκαλούν. Σε βάζουν στο παιχνίδι τους. Να μη ψηφίζεις τον έναν και να κάνεις κυβέρνηση τον άλλον, που είναι χειρότερος.
Δυο μήνες μετά τη νίκη του Σύριζα, συγκεκριμένα στις 27 Μαρτίου, σα σήμερα το 2015, η Αυγή πανηγύριζε πρωτοσέλιδα για τα... λεφτά που υπάρχουν. Όχι ακριβώς ότι υπάρχουν, αλλά θα τα... βρει η λαϊκιά αριστερή κυβέρνηση. Ξέρεις τι σημαίνει αυτό; Ξοδεύουμε τζάμπα δημόσιο χρήμα αέρα πατέρα χαρτοπόλεμος. Εργατοώρες, αμοιβές και αποζημιώσεις για να στήσουμε ένα ανύπαρκτο στόχο, μια μπαρούφα χωρίς λόγο και αποτέλεσμα.

Ξάφνιασε ο τίτλος της Αυγής «Λεφτά υπάρχουν» που έκανε αναπαραγωγή της ...ιστορικής φράσης του ΓΑΠ . Είναι τα λεφτά με τα οποία ο πρώην πρωθυπουργός θα ικανοποιούσε τις προεκλογικές δεσμεύσεις του, αλλά τζίφος. «Άπιαστα πουλιά χίλια στον παρά» έταζε και ο Τσίπρας, αν και ο τίτλος της Αυγής δεν έπρεπε να αναφέρει «Λεφτά υπάρχουν» αλλά «Τα Λεφτά εξακολουθούν να υπάρχουν». Στις τσέπες των κατόχων τους εννοείται, καθώς ουδείς ποτέ τα ακούμπησε, ουδείς τα αναζήτησε, ουδείς τα διεκδίκησε.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πάντως έκανε ένα βήμα περισσότερο. Μας είπε που θα τα βρει. Και που δεν τα βρήκε, δεν της ζήτησε κανένας τα ρέστα. Γιατί επένδυσε με δημόσιο χρήμα μια επιχείρηση φρου φρου. Τέλος πάντων, ιδού ο σχεδιασμός για το χαμένο θησαυρό που σνομπάριζαν οι προηγούμενες αντιλαϊκές κυβερνήσεις:
* Στα 500 εκατ. τα έσοδα από τη ρύθμιση εξπρές για τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς εφορία και ασφαλιστικά ταμεία.

* Συμφωνία Ελλάδας - Ελβετίας για «απτά αποτελέσματα» μέχρι τον Ιούνιο από τις «χρυσές» τραπεζικές καταθέσεις.

* Έτοιμο το νομοσχέδιο για πάταξη της λαθρεμπορίας στα προϊόντα καπνού, όπου τα διαφυγόντα κέρδη αγγίζουν τα 700 εκατ. τον χρόνο.

* «Ξετινάζονται» με γοργό ρυθμό οι «λίστες της φοροδιαφυγής» με διαφυγόντα κέρδη 2,5 δισ., αλλά και οι δημόσιες "συμβάσεις της διαφθοράς".

Οι αρχές της Ελβετίας είχαν εκπλαγεί με τη… διακριτικότητα των ελληνικών αρχών να μην ασχοληθούν, παρά τις οχλήσεις τους, με τις καταθέσεις των Ελλήνων, ενώ η Κριστίν Λαγκάρντ είχε πει ότι έγινε διάσημη στην Ελλάδα χάρη στην ομώνυμη λίστα και όχι, λέω εγώ, για τα σκληρά μέτρα που μας επέβαλε μέσω του ΔΝΤ. Αμφότερες οι υποθέσεις αποδείχθηκαν τζίφος.

Διαβάστε ακόμα:

ΙΕΡΑ ΕΞΕΤΑΣΙΣ ΣΤΑ ΞΕΡΟΝΗΣΙΑ