ΤΙ ΣΟΙ DEAL ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ- ΜΠΑΙΡΟΖ

 

Το 1988 ξαφνικά και από το πουθενά εμφανίζεται ως πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ ο Στράτος Γιδόπουλος, επιχειρηματίας νυχτερινού κέντρου. Σύμφωνα μ’ αυτά που ανακοινώθηκαν ο μεγαλομέτοχος Ανδρέας Ζαφειρόπουλος πούλησε την ΠΑΕ στον κάποτε δεύτερης διαλογής τερματοφύλακα Γιδόπουλο.

Δεν είχε γίνει καμία αγοραπωλησία ανάμεσα στον «Ζήτα» και τον Γιδόπουλο, που μ’ αυτόν αφεντικό και προπονητή τον Μπάγεβιτς, η ΑΕΚ πήρε πρωτάθλημα. Η μεταβίβαση του πακέτου μετοχών ήταν εικονική, μάλιστα εγγυητής της συμφωνίας ανάμεσα στις δύο πλευρές ανέλαβε αξιόπιστος άνθρωπος της νύχτας και του παράνομου τζόγου.

Τι να συμβαίνει πράγματι ανάμεσα στον Ιωάννη Ακαφούζο και τον Ταϋλανδό επιχειρηματία, πέρα απ’ αυτά που διαρρέουν, που γνωστοποιούνται. Αυτό το γνωρίζουν μόνον οι ίδιοι, Αλαφούζος και Παϊρόζ, ουδείς δημοσιογράφος. Ο,τι γράφεται είναι απλά παπαγαλιστάν. Ο,τι τους λένε. Δεν γράφεται τίποτα σχετικά με το που οδηγεί η σκέψη με βάση τα… «αποκαλυπτικά» ρεπορτάζ.

Αποκαλυπτική πράγματι η πληροφορία ότι η νέα συνάντηση Αλαφούζου- Ταϋλανδού έγινε σε… θετικό κλίμα. Ακόμα ότι… «όλα πάνε καλά». Ότι «το deal θα… κλείσει».

Ασφαλώς και η περίπτωση με τον Ταϋλανδό δεν είναι μία επανάληψη της πριν 30 χρόνια μαϊμού αγοράς του πακέτου μετοχών της ΑΕΚ από τον Γιδόπουλο. Το ερώτημα παραμένει, πάντως. Και γίνεται ακόμα πιο σκοτεινό γιατί τόσο ο Αλαφούζος, όσο και η πλευρά του Ταϋλανδού δεν λένε τίποτα το συγκεκριμένο, επί της ουσίας.

Στο φινάλε ο Παναθηναϊκός δεν είναι μία συμβατική ιδιωτική εταιρεία, αλλά ένα λαϊκό μέγεθος. Και ο κόσμος, όπως και οι αρχές, θεμιτό είναι να θέλουν να γνωρίζουν τι ακριβώς πουλάει ο Αλαφούζος. Ποια είναι η ακριβής οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.


Διαβάστε ακόμα:

Η ΧΟΥΝΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑΡΙΖΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΤΟΥ ΟΥΕΜΠΛΕΥ