ΠΙΟ ΤΣΙΓΚΟΥΝΗΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ Ο ΠΙΟ ΠΛΟΥΣΙΟΣ

 

«Πατέρα, δώσε μου χίλια δολάρια, θέλω να κάνω μία δουλειά». Οκέυ, του είπε ο φάδερ, στα δίνω τα 1.000, αλλά με τόκο 10%.

Αφελής είναι όποιος πει ότι αυτά δεν γίνονται. Ο αποδυτηριάκιας λέει ότι αυτά γίνονται όταν ο πατέρας είναι Εβραίος. Και δεν ξεφεύγει από την παράδοση της φυλής του, τα άγια των αγίων της εβραιοσύνης.

Μη βιαστείς να κατηγορήσεις τον πατέρα, ότι ήθελε να εκμεταλλευθεί ακόμα και τον γιο του σαν ο χειρώτερος σαράφης. Όχι, κύριε. Δεν σκέφθηκε τοκογλυφικά ο πατέρας του Τζων Ροκφέλερ. Απλά ήθελε στην πράξη να ΔΙΔΑΞΕΙ τον πιτσιρικά, να καταλάβει το παιδί στο ίδιο του το πετσί, ποια οφείλει να είναι η επιχειρηματική του σκέψη, ποιοι είναι οι άγραφοι νόμοι της αγοράς. Και, κυρίως, ποια είναι η αξία του χρήματος ως μέσο, ως όπλο στον πόλεμο της προσωπικής του αναμέτρησης με τη ζωή.

Ο αποδυτηριάκιας θα γράψει κάποια πράγματα για τον μυθικό Ροκφέλερ, που έγινε τόσο πανίσχυρος, τελικά εξελίχθηκε στο πρώτο παγκόσμιο τραστ, του οποίου την επεκτατικότητα δεν άντεξε, δεν ανέχθηκε άλλο ούτε η καπιταλιστική θρησκεία των ΗΠΑ. Έπεσαν επάνω του να τον φάνε και πράγματι τελείωσαν τον πρώτο Αμερικανό που είχε ξεπεράσει στην Ιστορία σε προσωπική, όχι εταιρική, περιουσία το ένα δις δολάρια. Τερατώδες ποσό για την εποχή του.

Ο Ιωάννης Rockefeller ο πλουσιώτερος άνθρωπος στον πλανήτη και μακράν ο Νο1 τσιγκούνης γεννήθηκε σα σήμερα 8 Ιουλίου, το 1839. Θα συνεχίσω. Θα πούμε φοβερά πράγματα.


Διαβάστε ακόμα:

Ο ΤΖΟΓΟΣ ΠΗΡΕ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΤΟΥ