Ο ΠΑΙΚΤΗΣ - ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

 

Ο Ροκφέλερ είναι ο Νέος Κόσμος. Ο άνθρωπος - σημαία της Αμερικής. Ο αρχαίος κόσμος καταγράφεται από την Αθήνα και σταματάει στη Ρώμη. Ο παλιός κόσμος, η συνέχεια του αρχαίου είναι η γηραιά Ευρώπη και ο νέος κόσμος είναι οι ΗΠΑ. Άλλο κεφάλαιο, άλλο γέννημα ο τρίτος κόσμος, Αφρική και σία, ακόμα κι αν η ανάπτυξη του αποτελεί μια συνέχεια της έκρηξης της λευκής φυλής.

Ο άνθρωπος, λοιπόν, που περισσότερο από κάθε άλλον εκφράζει τον καπιταλισμό είναι ο Τζων Ροκφέλερ. Ένας γραφικός τυπάκος, είναι ανθρωπάκος, που μέχρι τα τελευταία του παρέμεινε ένας νοσηρός Σκρουτζ.

Θρυλικό όνομα αυτό του Ροκφέλερ. Ξεκίνησε από το μηδέν, από το μείον μηδέν του μηδενός, στο Οχάιο του Κλήβελαντ, παιδί πολυμελούς οικογένειας και αναδείχθηκε στο “πρόσωπο κατατεθέν” της Αμερικής, της ελεύθερης οικονομίας.

Γνωρίζουμε τους Μπιλ Γκαίητς, Ουώρεν Μπάφετ, κολοσσούς του χρήματος, όμως αυτός που πήρε από το χέρι την Αμερική και την οδήγησε στην τερατώδη οικονομική ανάπτυξη ήταν ο Τζων Ροκφέλερ. Με την επικυριαρχία του στο μαύρο χρυσό, το πετρέλαιο. Γεννήθηκε 8 Ιουλίου σα σήμερα, το 1839, και πέθανε στα 98 του το 1937.

Εξαγόραζε δικαστές ο Ροκφέλερ και πολιτικούς. Τι να κάνει ο άνθρωπος; Δεν είχε άλλη επιλογή προκειμένου να προχωρήσει με τους δικούς του ρυθμούς στις μπίζνες, όπως άλλωστε του υποδείκνυαν πολύ σωστά οι συνεργάτες του. Όταν έγινε πρόεδρος των ΗΠΑ ο Θόδωρος Ρούζβελτ έβαλαν στο σημάδι τον Ροκφέλερ με το εβραϊκό αίμα. Ελεύθερη οικονομία, μπάρμπα, αλλά υπάρχουν και όρια. Να φάνε κι άλλοι, μπάρμπα.


Διαβάστε ακόμα:

ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ Ο ΧΑΜΟΥΡΑΜΠΙ