ΟΣΟ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

 

Από φωνή δεν λέει πολλά, αλλά το νυχτοκάματο του είναι μεγαλύτερο από εκείνο του καλύτερου τραγουδιστή της χώρας. Γιατί συμβαίνει αυτή η... ''αδικία''; Επειδή έτσι αποφασίζει ο… λαός. Η αγορά, που λένε. Με την ευκαιρία αληθινή ιστορία, από το παρελθόν μια κουβέντα επιχειρηματία της νύχτας με τον πιο εμπορικό τραγουδιστή ever, τον Βοσκόπουλο. ''Πόσα θέλεις, Τόλη για τον χειμώνα, να κλείσουμε από τώρα;''. Απόρησε ο καλλιτέχνης: ''Εσύ θα μου πεις πόσα δίνεις! Μήπως και να συμφωνήσουμε σ όσα ζητήσω θα μου τα δώσεις, αν δεν πάω καλά;''.

Ο μαγαζάτορας χρυσοπληρώνει αυτόν που τα φέρνει. Πως, λοιπόν, θα παίρνει περισσότερα ο καλύτερος τραγουδιστής όταν ο επαγγελματίας δεν γεμίζει το κέντρο και μ αυτόν δεν κάνουν λογαριασμό οι λουλουδούδες.

Τρελαίνουν τα νούμερα στις μεταγραφές ποδοσφαιριστών. ''Μα, αξίζει τόσα πολλά αυτός ο παίκτης;''. Ανόητη ερώτηση. Αφελής ερώτηση. Και εκτός πραγματικότητας να συγκρίνει κάποιος την αξία ποδοσφαιριστή μ άλλον, με βάση το κόστος μετακίνησης του από τη μια στην άλλην ομάδα.

Ο Νεϋμάρ πήγε από Μπάρτσα στην Παρί με 220 εκατομμύρια. Τόσα ζητάει η Τσέλσυ από την Ρεάλ για τον Αζάρ. Χάνουμε τη μπάλα αν ψάξουμε ποιος από τους δυο είναι καλύτερος. Πολυτιμώτερος. Ο Βραζιλιάνος ή ο Βέλγος. Αλλού είναι το ψαχνό.

Ανεβαίνουν τα έσοδα στα κλαμπ της κρεμ ντε λα κρεμ, όχι η αγωνιστική αξία των ποδοσφαιριστών. Δεν ακριβαίνουν επειδή είναι παικταράδες. Κορόιδο τζογαδόρος είμαι αν λάβω υπ' όψιν ότι η τάδε ομάδα έχει πιο ακριβό ρόστερ από την αντίπαλο της.. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Μην τα μπερδεύουμε.

Τα νούμερα στις μεταγραφές που σήμερα τρελαίνουν, όπως εντυπωσίαζαν πριν 15 και 35 χρόνια, είναι… λογικά. Επιχειρηματικά σωστά. Η ποδοσφαιρική βιομηχανία γαμεί και δέρνει . Σκοράρει υψηλά κέρδη. Ειδικά στις ομάδες που συνήθως διεκδικούν το champions league ή πλασάρονται στα ημιτελικά και προημιτελικά, τα έσοδα ανεβαίνουν από χρόνο σε χρόνο. Υπάρχουν τα πακέτα για τα πάνω από 100 εκ. στους Κουτίνιο, Ντεμπελέ και τα 180 στον Μπαπέ.
Ο ανταγωνισμός και το κυνήγι από εκείνες τις ομάδες οι οποίες είναι σε θέση να επενδύσουν σε ακριβές μεταγραφές σηκώνει το πήχυ στα μηδενικά των συμβολαίων. Και παίζει το star system, που λένε. Βεβαίως. Πληρώνουν όχι μόνο τον ποδοσφαιριστή αλλά και το σταριλίκι του. Το πόσο λάμπει, πόσο τραβάει το όνομα του.

Το champions league που ξέρουμε θα αλλάξει, όπως άλλαξε αρκετές φορές τα τελευταία 60 χρόνια. Πάμε για άλλα. Για κύπελλο Ευρώπης με τη συμμετοχή μόνο των πλέον εμπορικών ομάδων. Όχι στην ίδια σακούλα Ρεάλ, Μπάρσα, Μπάγερν, Τσέλσυ, Γιούβε Παρί με τα λιμά, τις πρωταθλήτριες Ελβετίας, Ελλάδος, Σουηδίας, Δανίας, Βελγίου. Άρα!

Όσο θα ανεβαίνει ο τζίρος του πρότζεκτ θα μεγαλώνουν ακόμα περισσότερο τα ποσά στα κοντράτα ποδοσφαιριστών. Θέμα χρόνου να γίνονται μεταγραφές με ποσά που θα πλησιάζουν το δισεκατομμύριο.


Διαβάστε ακόμα:

ΤΟ ΘΡΙΛΕΡ ΤΗΣ ΓΥΜΝΗΣ ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΤΖΑΚΥ