ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ… ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ Ο ΙΒΑΝ;

 

Δεν είναι η πρώτη φορά που μπλέκουν σε βρώμικες δουλειές και σχέσεις με μυστικές υπηρεσίες τον Ρώσο επιχειρηματία ελληνικής καταγωγής Ιβάν Σαββίδη. Είναι να μην σου βγει το όνομα. Που σημαίνει ότι αν υπάρξει η «πρώτη φορά», θα ακολουθήσει και η δεύτερη, και η τρίτη

Και ο «ένοχος», όσο κι αν τον παρεξηγούν, όσο κι αν είναι αθώος ο άνθρωπος, δεν θα μπορεί να προστατεύσει το όνομα του. Ακριβώς γιατί τα δημοσιεύματα, οι φήμες, θα στηρίζονται στην «πρώτη φορά» και θα δικαιολογείται η εμπλοκή του ονόματός του τη... δεύτερη φορά.

Γνωστή η ιστορία. Οι κατηγορίες ότι ο Ιβάν «δούλεψε» παρασκηνιακά, χρηματοδότησε εξτρεμιστικά στοιχεία με σκοπό να σαμποτάρει το δημοψήφισμα στα Σκόπια, για λογαριασμό της Ρωσίας. Οι New York Times επανήλθαν και φωτογραφίζουν τον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ ως πρωταγωνιστή στην υπονόμευση της «Συμφωνίας των Πρεσπών» ανάμεσα στον Τσίπρα και τον Ζάεφ.

Ο Ιβάν Σαββίδης διέψευσε βέβαια την αμερικάνικη εφημερίδα. Υποστήριξε ο άνθρωπος ότι δεν έχω καμία σχέση, στην Ελλάδα μ’ ενδιαφέρουν μονάχα οι μπίζνες, όχι κάτι άλλο.

Γνωστό το σκηνικό. Οι ΗΠΑ θέλουν στο ΝΑΤΟ τα Σκόπια, όχι η Ρωσία. Ο Ιβάν ό,τι και να ισχυρίζεται πλέον η «ζημιά» έγινε. Είτε είναι όργανο του Πούτιν είτε όχι, τη δουλειά τους την έκαναν όσοι χρησιμοποίησαν τους New York Times. Με αλήθειες ή όχι σε βάρος του και καναλάρχη και εκδοτάρχη γκοσποντιν Ιβάν Σαββίδη.


Διαβάστε ακόμα:

ΖΗΤΑΜΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗ ΤΟΝ... ΜΑΔΟΥΡΟ