ΤΟ ΣΩΒΡΑΚΟ ΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ

 

Για έλα εδω, κύριε αποδυτηριάκια, να μας πεις με ποιανού άδεια γράφεις το όνομα «Νεϋμάρ». Είναι εμπορικό προϊόν και το χρησιμοποιείς, κύριε αποδυτηριάκια, για να κονομήσεις. Για να τραβήξεις την προσοχή του κόσμου. Αν αντί του brandname «Νεϋμάρ» έγραφες στο κείμενό σου για κάποιον άλλον, κύριε αποδυτηριάκια, θα διαβάζανε το γραπτό σου λιγώτεροι.

Θεωρητικά, λοιπόν, αλλά και πρακτικά μπορώ να βρεθώ στα δικαστήρια αντιμέτωπος με το νομικό επιτελείο του Βραζιλιάνου σούπερ φιρμάτου Νεϋμάρ τζούνιορ, επειδή ακριβώς χρησιμοποιώ το όνομά του σήμερα, χθες, προχθές. Δεν αστειεύομαι.

Μια πρώην γκόμενα του Νεϋμάρ ήταν πρωτοσέλιδη στο βραζιλιάνικο playboy με τίτλο «Η κοπέλλα που γοήτευσε τον Νεϋμάρ». Οι δικηγόροι του παίκτη έπιασαν δουλειά και κέρδισαν τη δίκη, επειδή το περιοδικό χρησιμοποίησε το όνομά του χωρίς άδεια! Με τη δικαστική απόφαση αποσύρθηκαν όλα τα αντίτυπα του περιοδικού από τα περίπτερα. Κάθε ημέρα καθυστέρησης προ'εβλεπε πρόστιμο 4.500 δολλάρια.

Ετσι είναι, κύριε. Ο παίκτης στην παγκόσμια πυραμίδα του ποδοσφαίρου, κορυφής ή πιο χαμηλά, είναι πια εξελιγμένο μοντέλο. Εχει κατοχυρώσει εμπορικά και το όνομά του. Δεν μπορείς να λες ό,τι γουστάρεις στο τζάμπα. Θα πληρώνεις όταν χρησιμοποιείς το όνομά του! Μπίζνες προχωρημένες.

Γιατί η FIFA πάει πίσω; Είναι στο ίδιο μήκος κύματος. Ψάχνει να δει αν το σώβρακο του Νεϋμάρ που φάνηκε στις κάμερες έχει κάποια διαφήμιση ή εμπορικό συμβολισμό. Σημειώνω ότι το μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει δεχθεί παίκτης στην Ιστορία του ποδοσφαίρου, 100 χιλιάδες ευρώ, ήταν στον Δανό Μπέντνερ επειδή σε πανηγυρισμό έδειξε το σώβρακό του με διαφήμιση στοιχηματικής εταιρείας.

Διαβάστε ακόμα:

ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ