ΤΖΕΝΤΛΕΜΕΝ ΟΙ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ, ΙΒΑΝ

 

Ρεπορτάζ αποκαλυπτικό και δημοσιογραφικό. Τελείωσε, λέει, η συμμαχία Ιβάν Σαββίδη και Βαγγέλη Μαρινάκη. Δεν το ήξερα! Ότι λειτουργούσε τέτοια συμμαχία. Το νέο, σύμφωνα με την επαγγελματική ενημέρωση από εφημερίδα, είναι ότι Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ θα πορεύονται πλέον μόνοι τους. Ούτε κι αυτό το ήξερα! Ο αδιάβαστος. Ότι οι δυο πέρασαν σε βελούδινο ''διαζύγιο'' και παρά τη λήξη της συμμαχίας τους δεν πρόκειται ο ένας να πολεμήσει βρώμικα τον άλλον, Αυτά ανέγνωσα εγώ, ο έχων βαθειά μεσάνυχτα.

Ανέκδοτο; Μοιάζει με ανέκδοτο. Λάθος! Το ανέκδοτο είναι όταν γίνεται λόγος για… συμμαχίες και κόντρες ΠΑΕ και μεγαλομετόχων. Δεν υπάρχουν αυτά. Δεν υπήρξαν ποτέ. Ούτε και θα υπάρξουν στο μέλλον.

Ο Μαρινάκης, όπως άλλωστε και ο Ιβάν, είναι παίκτες. Χοντροπαίκτες. Στα γήπεδα της πολιτικής, των ΜΜΕ, των μπίζνες. Ποιο ποδόσφαιρο; Μέσα και το ποδόσφαιρο. Μέσα και τα κανάλια τους, και οι εφημερίδες τους.

Ποια συμμαχία; Ποια αντιπαλότητα; Ο καθένας παίζει για πάρτη του. Όταν, λοιπόν, γίνεται λόγος για συμπόρευση ή εχθρότητα, τότε υπονοείται ότι τα δυο αφεντικά ενδιαφέρονται για το ποδόσφαιρο. Για το αν λειτουργεί με υγεία, με πνεύμα παραγωγικότητας κι αν βγάζει αποτέλεσμα. Γι’ αυτό πλακώνονται ή δίνουν τα χέρια.

Είπαμε. Δεν υπάρχει αυτό. Αν οι κοτζαμπάσηδες των μεγάλων ΠΑΕ είχαν πράγματι την αγωνία να συμβάλλουν σ’ ένα καλύτερο πρωτάθλημα, θα τα είχαν βρει. Κι αυτό θα αποτελούσε αληθινό ενδιαφέρον στο αντικείμενο ποδόσφαιρο. Για συμμαχία θα μιλούσαν μόνο οι της πλάκας μηντιογράφοι.

Διαβάστε ακόμα:

Ο ΣΟΡΟΣ «ΚΟΥΜΠΑΡΟΣ» ΤΣΙΠΡΑ - ΚΑΜΜΕΝΟΥ