ΚΟΚΚΑΛΗΣ- ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΓΙΑΤΙ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ

 

Χώρισαν, λοιπόν, τα τσανάκια τους Μαρινάκης και Κόκκαλης και, μάλιστα, η κόντρα τους πήρε τόσο έκταση, μόνο μυθιστόρημα δεν έγινε. Έπαιξε δημόσια με τίτλους και ρεπορτάζ, ως συνήθως μακριά από τη σέντρα. Μην πω σχόλια αποβλακωτικά.

Κατ’ αρχήν. Ποια τσανάκια χώρισαν οι δύο επιχειρηματίες όταν δεν υπήρχε τίποτα που τους ένωνε; Αν βάλουμε στο λογαριασμό τον... Ολυμπιακό, τότε η κουβέντα γίνεται για κλωτσές. Το ότι και οι δύο τους είναι γάβροι, ακόμα ότι ο ένας εξαγόρασε την ΠΑΕ από τον άλλον, δεν σημαίνει τίποτα. Κι όταν λέμε τίποτα, εννοούμε τί-πο-τα.

Αυτά τα περίεργα που κατά καιρούς λένε οι μεγαλομέτοχοι των ΠΑΕ, της κάθε ΠΑΕ, δεν είναι για το τραπέζι σοβαρής συζήτησης. Εκτός κι αν μπαίνει τραπέζι σε τουαλέτα.

Ο Κόκκαλης και με αφεντικό τον Μαρινάκη συνεχίζει να συμμετέχει παραμύθι φούρναρης στο Δ.Σ. της ΠΑΕ. Τυπικά. Τιμητικά. Συμβολικά. Πάει κι αυτό, τελικά. Δεν υπάρχει κανένας Σωκράτης Κόκκαλης μ’ ό,τι ποδοσφαιρικό έχει σχέση με τον Μαρινάκη.

Τι είναι εκείνο που τους έφερε απέναντι; Εντάξει, το είπαμε, πώς δεν ήταν φιλαράκια, ούτε ο… Ολυμπιακός είναι ικανός να τους φέρει πολύ κοντά. Γιατί, όμως, κοντραρίστηκαν και πλέον ο ένας δεν θέλει να ξέρει τον άλλον. Κάποια γκομενοδουλειά στη μέση, αποκλείεται. Τότε, τι;

Μέχρι αυτή η μαλακία έπαιξε. Ότι ο Μαρινάκης τα πήρε στο κρανίο επειδή ο Κόκκαλης επιχειρηματικά τα βρήκε με τον Σύριζα, που πολεμάει τον… Ολυμπιακό. Ας προσγειώσουμε την κουβέντα στην πραγματικότητα.

Η διαφορά τους είναι οικονομική. Τι άλλο; Ο ένας θαρρεί ότι ο άλλος δεν ήταν σωστός στις οικονομικές του υποχρεώσεις. Ο Μαρινάκης λέει τα δικά του, ο Κόκκαλης το ίδιο. Πρόκειται, για να μη λέμε περισσότερα, για μία διαπροσωπική υπόθεση. Κι αυτή δεν αφορά τον Ολυμπιακό. Άσχετα ότι ο καυγάς προέρχεται από μπίζνες που έχουν σχέση με τις ανώνυμες εταιρείες που εμπορεύονται τον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό.

Διαβάστε ακόμα:

ΜΗΝΥΣΗ ΓΙΑ… ΑΥΤΟΔΙΑΦΗΜΙΣΗ