ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ… ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ, ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ!

 

Τα εργοστάσια που κατασκευάζουν τους πυραύλους Ariene προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα της αγοράς κι αυτό είναι κτύπημα στους εργαζόμενους. Στην Γαλλία και στη Γερμανία θα απολυθούν, είναι αποφασισμένο, μέχρι το 2022 συνολικά 2.300 εργαζόμενοι. Επιστήμονες, τεχνικοί, υπάλληλοι.

Οι πύραυλοι Ariene 5 αντικαθίστανται με πυραύλους νεώτερης γενιάς, τους Ariene 6, που η κατασκευή τους θα κοστίζει 40% λιγώτερο. Κι όμως, δεν υπάρχουν παραγγελίες όσες αναμένονταν. 

Σκληρός ο ανταγωνισμός. Βαλλιστικούς πυραύλους παράγει και η πολεμική βιομηχανία των ΗΠΑ κι εκείνης της Ινδίας. Στην γαλλογερμανική βιομηχανία εργάζονται σήμερα 9.000 άνθρωποι. Το πλάνο προβλέπει φτηνότερους πυραύλους και απολύσεις. Τα φιλεργατικά κόμματα, άλλο ότι είναι και υπέρ του αφοπλισμού και της ειρήνης, οφείλουν να αντιδράσουν: ''ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ'' με πανό στους δρόμους.

Πως, όμως, να γίνει χωρίς να αγοράζουν πυραύλους οι χώρες; Και γιατί να αγοράζουν οπλικό υλικό και να βάζουν την υπογραφή τους οι υπουργοί άμυνας, χωρίς να παίρνουν την προμήθεια τους; Κι αν δεν κάνουν παραγγελιές, τότε στρέφονται ενάντια στην εργατική τάξη.