THE POOR LITTLE RICH GIRL

 

Ένα δυστυχισμένο κορίτσι. Του μεγιστάνα Αριστοτέλη Ωνάση η κόρη είχε τον κόσμο όλο στα πόδια της, τίποτα δεν της έλειπε, όμως από την ημέρα που γεννήθηκε μέχρι τον τραγικό και τόσο σκοτεινό θάνατό της ήταν μια όρθια, μια περιφερόμενη δυστυχία. Η περίπτωσή της πάντα ήταν αντικείμενο μελέτης ψυχολόγων και ψυχιάτρων και η απόλυτη επιβεβαίωση γιατί μια πιτσιρίκα ερωτικά αναζητάει σύντροφο στην ηλικία του πατέρα της.

Η Χριστίνα Ωνάση. Πρόσωπο αρχαίας ελληνικής τραγωδίας. Θυγατέρα που δεν γνώρισε την οικογενειακή στοργή, το πατρικό χάδι και έζησε με το συναίσθημα της εγκατάλειψης. Γι' αυτό την σημάδεψαν τα ψυχολογικά προβλήματα και κατέφυγε στα ναρκωτικά και σ' έρωτες απελπισμένους, από χέρι καταδικασμένους.

Δεν βρέθηκε κανείς να της πει το απλούστατο. Ότι ο πατέρας σου, Χριστινάκι, δεν είναι μονάχα πατέρας, είναι και αυτοκράτορας, παγκόσμιος, μεγιστάνας, άρα είναι παράλογο να τον έχεις τόσο κοντά σου όπως η κόρη βιοπαλαιστή, τέλος πάντων ενός κανονικού οικογενειάρχη. Ο πατέρας σου έχει σπίτι του το αεροπλάνο. Και τη θαλαμηγό του. Μετακινείται συνεχώς σ' όλον τον κόσμο. Πάνω από σένα, είναι οι επαγγελματικές του υποχρεώσεις. Οι χοντρές μπίζνες.

Μεγάλωσε στα πούπουλα η Χριστίνα αλλά δεν έμαθε να ζει, να μεγαλώνει, να ερωτεύεται, πως να συμπεριφερθεί και μια ζωή πιανόταν κορόιδο. Έκανε τέσσερις γάμους και κανένας δεν κράτησε περισσότερο από 9 μήνες. Εξαίρεση ο τρίτος της, με τον Ρώσο πράκτορα της KGB, κάποιον Σεργκέι Καούζωφ με γυάλινο το ένα μάτι, ο οποίος το 2013 έβγαλε στο σφυρί την αξίας 2,5 εκ. ευρώ ιδιόκτητη βίλα του στην Λευκάδα, απέναντι από τον Σκορπιό, όπου είναι θαμμένη η Χριστίνα.

Φοβερά πράγματα. Παντρεύτηκε η μοναδική κληρονόμος της τεράστιας περιουσίας του Ωνάση τον Κάουζωφ και τον ακολούθησε στην Μόσχα! Ζούσε μαζί του, σκέτη νοικοκυρούλα, μαγείρευε, έπλενε πιάτα. Ο πρώτος της γάμος στα 21 της με 48χρονο Αμερικανό μεσίτη, εν αγνοία του Ωνάση και της μητέρας της Τίνας Λιβανού. Δεύτερος γάμος με τον εφοπλιστή Αλέξανδρο Ανδρεάδη, γιο του Στρατή Ανδρεάδη, εκτός όλων των άλλων, μεγαλομετόχου των τραπεζών Πίστεως (της μετέπειτα Ιονικής και τελικά Αlpha bank) και της Εμπορικής. Πριν χωρίσει τον Ανδρεάδη ήταν έγκυος και το 'ριξε το παιδί διότι θεώρησε πως ο σύζυγός της την παντρεύτηκε για τα λεφτά της.

Ως γυναίκα δεν μέτραγε, βέβαια. Ήταν και χοντρέλω. Μ' αυτόν που την πάτησε περισσότερο ήταν ο Γάλλος τυχοδιώκτης Τιερύ Ρουσέλ, playboy με δίπλωμα. “Δεν σε παντρεύομαι, αν δεν χάσεις 20 κιλά...” της είπε ο πονηρός που το έπαιζε καψούρης και το φουκαριάρικο έκανε τα πάντα για να αδυνατίσει, μη χάσει το κελεπούρι.

Είναι έγκυος στην Αθηνά η Χριστίνα και μαθαίνει ότι ο Τιερύ Ρουσέλ έχει κι άλλη γυναίκα, μάλιστα με δυο παιδιά, επίσης έγκυος, όπως η ίδια. Εγκαταλείπει τον Γάλλο και τραβάει για Μπουένος Άυρες. Πριν παντρευτεί για πέμπτη φορά στα 38 της χρόνια, βρίσκεται νεκρή στη μπανιέρα της, το 1988, σα σήμερα 19 Νοεμβρίου. Ναρκωτικά. Ανακοπή καρδιάς. Ποιος ξέρει. Έχουν ειπωθεί τόσα. Η κόρη της Αθηνά είχε γεννηθεί τρία χρόνια νωρίτερα.

Μια αγγλική εφημερίδα έγραψε για τη ζωή της, ο τίτλος του ρεπορτάζ The poor little rich girl. Το φτωχό, μικρό, πλούσιο κορίτσι. Πράγματι. Ήταν πλούσια, όμως φτωχή σε εμπειρίες ζωής και μια γυναίκα που δεν μεγάλωσε ποτέ.