ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ ΓΙΑ ΠΡΙΓΙΟΒΙΤΣ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ

 

Τα βάζουν κάτω οι αρμόδιοι της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και αποφασίζουν. Τον δίνουμε τον παικταρά μας ή όχι; Λέμε ναι ή όχι στο πακέτο από Κίνα μεριά. Τον έχουμε ανάγκη τον κεντρικό μας κυνηγό ή και χωρίς αυτόν δεν χάνουμε το πρωτάθλημα με τίποτα. Μήπως σκάσει καμιά στραβή, η ομάδα κάνει κοιλιά και φάμε γιαουρτόπιτες στη μάπα από τον κόσμο. Σε περίπτωση που χαθεί το κατσαρόλι, ενώ κάναμε παντελόνι τα δέκα μύρια για τον Πρίγιοβιτς που προσφέρουν οι Κινέζοι. Μήπως το ψάξουμε και στο παζάρι εξασφαλίσουμε περισσότερα από 10 εκ.

Έτσι ενεργούν οι εταιρείες της μπάλας, οι ΠΑΕ. Έτσι οφείλει να κινείται επιχειρηματικά και ο ΠΑΟΚ. Όπως κάθε ομάδα του πρωταθλήματος. Τα περί ιδεολογίας και θρησκείας ας τα αφήσουν για την εξέδρα, τους οπαδούς της ομαδάρας.

Με προπονητή τον Ιταλό Καναβάρο, πρώην διεθνή της Νάπολι, Ίντερ, Γιουβέντους και Ρεάλ Μαδρίτης, η Γκουανγκζού είναι ομάδα πρώτου επιπέδου στην Κίνα. Σε πόλη με μεγάλο εμπορικό λιμάνι και 18 εκ. κατοίκους. Είχε κατηγορηθεί για στημένα και της κόψανε το κωλαράκι. Όταν επανήλθε στην Α΄ κατηγορία, μετά τον τιμωρητικό υποβιβασμό πήρε σερί τέσσερα πρωταθλήματα. Είναι ΠΑΕ συμφερόντων πολυεθνικής εταιρείας Real Estate. Με ποδοσφαιρικό σύνθημα στη φανέλα της ''Be The Best Gorever''.

Τι θα αποφασίσει ο ΠΑΟΚ για το κινέζικο ενδιαφέρον; Θα παραχωρήσει ή όχι τον 29χρονο γεννημένο στην Ελβετία Σέρβο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος; Ποιος, δηλαδή, είναι εκείνος που θα εκτιμήσει την προσφορά από Κίνα και θα εισηγηθεί υπεύθυνα την παραχώρηση του και με ποιους όρους.

Στην Ευρώπη ο προπονητής έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο. Αναφερόμαστε στα κλαμπ που λειτουργούν εργοστασιακά και αναζητούν προπονητή με μπίζνες κουλτούρα.

Στην βαλκανική Ελλάδα οι ΠΑΕ των μεγαλομετόχων που όλοι τους είναι και μεγαλοεπιχειρηματίες, καναλάρχες και άλλου είδους άρχες, τον προπονητή τον θέλουν να κάνει θέατρο στον πάγκο και να διαμαρτύρεται στα κοράκια της διαιτησίας.

Διαβάστε ακόμα:

ΤΗΣ ΦΥΛΑΚΗΣ ΤΑ ΣΙΔΕΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΑΝΑΝΔΡΟΥΣ