Η ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΡΟΝΑΛΝΤΟ

 

Πλουσιότερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Πρόβλημα! Αυτός το έχει το πρόβλημα, όχι εμείς. Αντιληπτό ότι ο παικταράς πιθανόν να πιαστεί κορόϊδο, όχι εμείς. Δεν κινδυνεύουμε εμείς, πού είμαστε ρέστοι, το πρόβλημα απειλεί τον Ρονάλντο πού χοντροκονομάει και δεν είναι μπίζνεσμαν. Τον Ρονάλντο και τον καθένα ποδοσφαιριστή ή τραγουδιστή που δεν ξέρει να κουμαντάρει τα λεφτά που κερδίζει.

Περιουσίες έχουν χαθεί από πετυχημένους ποδοσφαιριστές ή ηθοποιούς γιατί δεν κέρδισαν τα πακέτα τους ως επιχειρηματίες. Με αγωνία και ρίσκο, με μυαλό και τόλμη, αλλά γιατί, να το πούμε ωμά, τους ''ήρθαν'' τα χρήματα. Δεν τα κατέκτησαν με πόνο ψυχής, με την κλάση τους στη βρωμιά και στη διαπλοκή.

Να, η μεγάλη αλήθεια.Πιο εύκολο είναι να κερδίζει κανείς λεφτά παρά να τα διαχειρίζεσαι. Να τα εμπορεύεται. Να τα κρατάει. Να τα αυγαταίνει. Να κάνει κι άλλα λεφτά με την καβάτζα του.

Να στο πω αλλοιώς. Ο Ρονάλντο, όπως ο κάθε κάθε σταρ στον τομέα του, που δεν είναι κλασικός μπίζνεσμαν, μιλάμε γενικά για άνθρωπο της σώουμπιζ, δεν έχει στόχο να βγάλει λεφτά. Όπως το λέω. Δεν γίνεται τραγουδιστής η σκηνοθέτης, για να χοντροκονομήσει, αλλά επειδή έχει ταλέντο. Στην περίπτωση του τα λεφτά θα έρθουν ''μόνα τους''.

Κι εδώ είναι το πρόβλημα, που λέγαμε. Τα πακέτα πως θα επενδυθούν. Δεν κατάλαβα. Επειδή αρέσει ο ροκάς και κάνει σουξέ στο τραγούδι ή τον παικταρά τον θέλουν Μπαρτσελώνα και Μπάγερν, αυτός έχει και το ταλέντο να αξιοποιεί το μάνεϋ του συμβολαίου του; Φίρμα είναι στη δουλειά του. Άλλων δουλειά, των “συνεργατών”, των επιλεγμένων γάτων στον τομέα τους είναι η εκμετάλλευση του ''εύκολου'' χρήματος που κάνει παντελόνι η βεντέτα.

Άρα, η επιτυχία του κάθε Ρονάλντο και Μέσι, της κάθε Μαντόνας και Ριάνας, δεν έχει να κάνει με τα λεφτά, αλλά μ’ εκείνους στους οποίους αναθέτει το πορτοφόλι του.

Η σκέψη του Ρονάλντο είναι στο γήπεδο. Μόνο. Διαφορετικά θα είναι ο πρώτος μαλάκας της πιάτσας, αν κάνει την αυτοκτονία να αποφασίσει ο ίδιος να διαχειρίζεται τα κέρδη του. Ναι, πρόκειται για κανονική αυτοκτονία. Το παιδί θα χάσει τη μπάλα. Σκέψη του Πορτογάλου είναι να διατηρείται στην κορυφή ως ποδοσφαιριστής, όχι να’ ναι καλός τραπεζίτης και άριστος επενδυτής στα δύο εκατομμύρια ευρώ κάθε μήνα που του δίνει το σταριλίκι του.

Διαβάστε ακόμα:

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ, ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΣΑΡΑΦΗΔΕΣ