ΑΘΩΟΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ... 15 ΧΡΟΝΙΑ

 

Να σου πω μια μεγάλη αλήθεια. Πολύ μεγάλη αλήθεια. Όχι τίποτα άλλο, παρά να δικαιολογήσεις τους προέδρους των ομάδων που οι φουκαράδες μια ζωή τα δίνουν όλα για να εξασφαλίσουν την εύνοια του διαιτητή, Μιλάμε σοβαρά. Πολύ σοβαρά. Από μια, μόνο μια απόφαση κρίνεται το αποτέλεσμα του αγώνα. Της νίκης, της ήττας. Του πρωταθληματος, του κυπέλλου.

Αυτή είναι η αλήθεια. Ένας άνθρωπος, διαιτητής είναι αυτός, δικαστής, υπουργός, με μια απόφαση τους σου κλείνει το σπίτι. Σε στέλνει φυλακή. Κόβει την όρεξη της τράπεζας να σε τινάξει στον αέρα.

Ο μεγάλος Έλληνας βιομήχανος Βαγγέλης Μυτιληναίος, πρώην μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ηρακλής, άσχετο αυτό, κρίθηκε αθώος για μια χοντρή ιστορία με την ΔΕΗ. Μην πέσουμε στις λεπτομέρειες, για ποιο θέμα ήταν υπόλογη η εισηγμένη στο χρηματιστήριο εταιρεία του Μυτιληναίου. Σημασία έχει ότι ο δικαστής απάλλαξε τον επιχειρηματία μετά από 15 χρόνια.

Αλήθεια, πόση αξία να έχει μια δικαστική απόφαση που αφορά συμφέροντα του δημοσίου ή και ιδιώτη όταν εκδίδεται μετά από μιάμισυ δεκαετία. Εντάξει, δεν έπεσε μαγείρεμα, καμιά πίεση από κανέναν, η δικαιοσύνη έκανε απερίσπαστη το καθήκον της, αλλά σε 15 χρόνια αλλάζουν πολλά. Κάποιοι μεγαλώνουν, φτωχαίνουν, σήμερα είναι, αύριο δεν είναι, σήμερα το βλέπουν έτσι, αύριο αλλοιώς.


Διαβάστε ακόμα:

ΟΙ ΔΥΟ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ''ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ'' ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ