ΓΡΑΦΙΚΟΤΗΤΕΣ ΠΡΟΠΟΛΕΜΙΚΕΣ

 

Ο νέος υφυπουργός αθλητισμού πήγε γήπεδο και είδε το 4-0 του Ολυμπιακού με την τσέχικη Βικτώρια. Την επομένη το 0-0 της ΑΕΚ με την τούρκικη Μπασακσεχήρ (φώτο). Όταν ο μαρκουτσοφόρος του πρότεινε το εργαλείο δεν έχασε την ευκαιρία να πει τη μαλακία του στην κάμερα. Ότι η κυβέρνηση είναι κοντά στο ποδόσφαιρο. Ότι εύχεται να προχωρήσουν στην Ευρώπη οι ελληνικές ομάδες. Τέτοιες παιδικές αστειότητες τις ακούς και νομίζεις ότι παρλάρει συριζαίος.

Τι θα κερδίσω εγώ ο πολίτης αν η κυβέρνηση είναι κοντά στο... ποδόσφαιρο; Θα νοιώσω εθνική υπερηφάνεια αν προκριθούν οι ελληνικές ομάδες στα κύπελλα Ευρώπης; Χέστηκα.

Οι ΠΑΕ είναι ανώνυμες εταιρείες και το τι ψάρια πιάνουν στο πρωτάθλημα και εκτός Ελλάδος αφορά μόνο τους μεγαλομετόχους τους και την οπαδική τους πελατεία. Να ξέρουμε τι λέμε.

Η κυβέρνηση ενεργεί πολιτικά, όχι με ευχές. Και όσο πιο... κοντά είναι στο ποδόσφαιρο, πάντα θα είναι εκτός κόλπου. Ανίκανη, δηλαδή, είναι και πολιτικά απαράδεκτη να ''βοηθά'' έτσι κι αλλοιώς εμπορικές επιχειρήσεις οι οποίες πουλάνε γηπεδικό θέαμα σε άδειες κερκίδες. Να ξέρουμε τι λέμε.

Δεν είναι εχθρός το κράτος στο ποδόσφαιρο. Οι ΠΑΕ συνεχίζουν να έχουν συμπεριφορά παράσιτου που έχει ανάγκη την αβάντα του κράτους. Επιτέλους! Το κράτος οφείλει να ξεκαθαρίσει τη σχέση του με τα ποδοσφαιρικά μαγαζιά. Να σταματήσει να τους κάνει πεοθηλασμό, διότι δήθεν υπηρετούν στον... αθλητισμό, εκπροσωπούν την Ελλάδα και προσφέρουν διακρίσεις. Αυτές οι γραφικότητες είναι εποχής προπολεμικής.

Βεβαίως το κυβερνητικό ενδιαφέρον είναι απαραίτητο για το οικονομικό γίγνεσθαι και στο ποδόσφαιρο. Η πολιτική παρέμβαση επιβάλλεται για να εξυγιανθεί ο χώρος προκειμένου να τσοντάρει στην εθνική οικονομία η επιχειρηματική δραστηριότητα των ΠΑΕ στα γήπεδα. Αν, όμως, η κυβέρνηση είναι... κοντά στο ποδόσφαιρο με σκοπό να αντιμετωπίζει τις ΠΑΕ ως προβληματικές επιχειρήσεις, όπως έκανε μέχρι τις παραμονές των εκλογών ο σύριζας, τότε η ΝΔ θα ευλογεί τη συνέχεια της νοσηρότητας, όπως επιθυμούν τα περισσότερα αφεντικά των ομάδων.

Διαβάστε ακόμα:

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΛΕΦΤΑ ΥΠΗΡΧΑΝ... , ΠΑΝΤΑ!