Η ΕΛΛΑΔΑ ΞΕΣΠΙΤΩΝΕΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΣΠΙΤΩΝΕΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

 

Αυτά περί ρατσισμού, φασισμού κι άλλες τέτοιες -ισμικές παπαρδέλες τις έχεις για τον καμπινέ όταν μιλάς για την αλήθεια των πραγμάτων. Το τι συμβαίνει. Έμαθε και η κουτσή Μαρία των ΜΜΕ και ο κάθε αγράμματος της δημόσιας ζωής να είναι μέσα στη... μόδα. Να σαλιαρίζει με το παραμικρό για ρατσισμό, ομοφοβισμό, ξενοφοβισμό, ναζισμό, βάλτε να πάμε πήγαμε τώρα που γυρίζει, μέσα όλα στα -υσμικά φαινόμενα της εποχής μας.

 
Κυρία συμβασιούχα που εργάζεται σε καταυλισμό προσφύγων παθαίνει την πλακά της μ' αυτά που βλέπει. Να ξεφορτώνουν οι νταλίκες κάθε μέρα ηλεκτρονικές συσκευές για τους ξένους. Κι αυτή στο σπίτι της έχει ανάγκη να αλλάξει πλυντήριο η σκούπα, γιατί όχι και μια τηλεόραση πλάσμα. Με τι φράγκα; Δεν είναι πρόσφυγας να τα κονομήσει στο τζάμπα.
 
Τσοντάρει η Ευρώπη για πάρτη των ξένων που έχουν πλημμυρίσει την Ελλάδα. Δεν κατάλαβα. Τα πακέτα της Ευρώπης δεν είναι και ελληνικά; Από τα κάνει καβάτζα η Ευρώπη; Από τις χώρες-μέλη, δεν είναι χορηγός της ο Ερντογάν και ο Πούτιν, ο Κινέζος και ο Αμερικάνος. Και η Ευρώπη πιέζει τις ελληνικές τράπεζες να πάρουν τα σπίτια αυτών με τα κόκκινα δάνεια. Δηλαδή; Να ξεσπιτώνεται ο Έλληνας στην πατρίδα του και να βολεύεται ο ξένος.
 
Να τα πάρουν χίλιες φορές τα σπίτια, βίλες και σία, εκείνων με τα λαμογιάρικα λεφτά, που τις καλές εποχές και κονομούσαν στο διαπλεκόμενο πλάνο και δεν αποπλήρωναν το χαριστικό δάνειο από την τράπεζα. 
 

 

 
Το ζήτημα είναι ότι οι τράπεζες, με την ενοχή της κυβέρνησης χθες του Σύριζα, σήμερα της ΝΔ, δεν αναγνωρίζουν ότι για μια δεκαετία η Ελλάδα ήρθε τούμπα. Λες και μπήκαμε στα καταφύγια. Πως, λοιπόν, ο έντιμος δανειολήπτης να ανταποκριθεί στην τράπεζα όταν τα πάνω ήρθαν κάτω στην οικονομική κατάσταση του 90% των Ελλήνων; Άλλο, εντελώς διαφορετικό το σκηνικό όταν πήραν το δάνειο, το οποίο επόμενο να μην συνεχίσει να είναι ενήμερο όταν μειώθηκαν τα έσοδα σε κάθε νοικοκυριό. Το γαμώτο είναι ότι οι τράπεζες είναι στο ''Κόψτε το λαιμό σας, θέλουμε τα λεφτά μας, δεν ξέρουμε για τα μνημόνια, εμείς είμαστε εξωγήινοι, δεν ανήκουμε στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, στο γαλαξία σας''. 
Διαβάστε ακόμα:

ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΗΤΑΝ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ