ΠΟΣΟ ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

 

Τα έχετε βάλει κάτω; Δεν υπάρχει τέτοια ερώτηση. Κανείς, κι όταν λέμε κανείς εννοούμε ούτε ένας στη γη αυτή τη στιγμή είναι σε θέση να προβλέψει πόσο θα κρατήσει η ταλαιπωρία με τον κορονοϊό.

Ξανά μανά ρωτάω αν τα έχετε βάλει κάτω. Μέχρι πότε θα ξηλώνετε στο πολύ κυριλέ το κράτος; Για να ξέρουμε τι λέμε, το κράτος, το κάθε κράτος είναι για να τα παίρνει. Γιατί αν δεν τα παίρνει, δεν μπορεί να τα δίνει. Και πρώτα χρειάζεται να εισπράττει από φόρους και άλλα απ' ευθείας ή όχι έσοδα.

Με τη λαίλαπα του κορονοϊού, τι γίνεται; Άνοιξε την κασέλα με το απόθεμα το κράτος και βοηθάει πολίτες και επιχειρήσεις. Εκτίναξη δαπανών από τη μια και από την άλλη γκρέμισμα κανονικό των κρατικών εσόδων. Προς το παρόν βγαίνει ο λογαριασμός διότι πάντα το κράτος κρατάει την καβάτζα του. Και στην περίπτωση υπάρχει στην κασέλα που λέγαμε μια τριανταρού. Ένα ποσό ασφαλείας 30 δις.

Η τρύπα του προϋπολογισμού όσο πάει, κάθε μέρα θα φαρδαίνει. Επόμενο. Λέμε τι θα γίνει αν η βρωμοδουλειά με τον ιό τραβήξει. Με ποια φόντα το κράτος θα συνεχίσει το μπαράζ μέτρων στην κόντρα με την αρρώστια. Το δίχτυ ασφαλείας θα κινδυνεύει να σπάσει, και τρέχα μετά για βοήθεια σε Μέρλελ και Μακρόν και στην Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα. Λες και ο ιός κτυπάει μόνο στη γειτονιά μας.

Διαβάστε ακόμα:

ΤΟ ΟΠΛΙΣΜΕΝΟ ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΟ ΤΟΥ GEORGE