ΤΟΝ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΒΑΖΟΥΝ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΜΟΝΟ ΤΑ… ΜΜΕ

 

Πιάνουμε θεωρητικά κατ΄ αρχήν το ζήτημα. Δεν είναι εύκολο να καταδικαστεί στην Ελλάδα ο ένοχος αν είναι διαπλεκόμενος με την κοινωνία. Το ''διαπλεκόμενος'' με την έννοια την καλή, όχι την ύποπτη, την αμαρτωλή. Αντιληπτό ότι δεν τον στέλνουν στον Κορυδαλλό εκείνον που είναι μεγαλοεπιχειρηματίας, πολύ περισσότερο αν έχει αλισβερίσια με κόμματα και είναι ιδιοκτήτης σε κανάλια και εφημερίδες.

Διαπλεκόμενος σημαίνει ότι αν πάθει ένα ταράκουλο ο ίδιος προσωπικά, το πιθανότερο είναι να την πληρώσουν όσοι απ’ αυτόν τρώνε ψωμί, οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις του. Αυτό είναι το ένα. Το άλλο είναι ότι με τον ισχυρό διαπλεκόμενο σε συμφέρει να παίξεις μαζί του, να τον χρησιμοποιήσεις- κι αυτός βέβαια να χρησιμοποιήσει το κράτος- κι όχι να τον στείλεις στη μπουζού. Κάνεις τα στραβά μάτια, λοιπόν.

Αφήνουμε τη θεωρητική προσέγγιση του πράγματος και πάμε στην πραγματική. Στη συγκεκριμένη περίπτωση Μαρινάκη. Ποιος είναι ο κύριος, για να κάνουμε ταμείο; Ο Νο 1, αν δεν το έχετε πάρει πρέφα. Το περισσότερο πολυσυζητημένο άτομο στη χώρα τα τελευταία πέντε χρόνια. Ευάγγελος Μαρινάκης. Κάθε χρόνο το μέγεθος του και τα κυβικά του μεγάλωναν και απλώθηκαν μέσα στους αρμούς της δημόσιας ζωής. Στην πολιτική, στο ποδόσφαιρο, στα ΜΜΕ, άρα είναι υπολογίσιμος απ’ όλους, ανταγωνιστές του επιπέδου του ή πιο κάτω. Δεν αγνοεί κανένας το εκτόπισμα του στο όποιο νταραβέρι μαζί του.

Κινδυνεύει με ισόβιο αποκλεισμό από το ποδόσφαιρο ο Μαρινάκης και με υποβιβασμό ο Ολυμπιακός. Τι είναι αυτό το… ανέκδοτο; Είναι το τελευταίο νέο σχετικά με το σήριαλ της εγκληματικής - σύμφωνα με αρκετά κατηγορώ της δικαιοσύνης- δραστηριότητας του μεγαλομετόχου του Ολυμπιακού στη θάλασσα και τη ξηρά. Εισήγηση-βόμβα, γράφουν κάποια ΜΜΕ, της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ για 12 κατηγορούμενους, μέσα σ’ αυτούς και ο Μαρινάκης.

Αν αποφάσιζαν τα ΜΜΕ για τις ιστορίες του φέρεται μπλεγμένος ο Μαρινάκης, τότε θα ήταν στη φυλακή εδώ και πέντε χρόνια και με 257 χρόνια ποινές στη σούμα. Τι συμβαίνει, διότι αυτό το έργο με τις κατηγορίες στον Μαρινάκη έχει παρατραβήξει; Ένα από τα δυο συμβαίνει. Ή ο Μαρινάκης είναι αθώος σ΄ όλα και γι’ αυτό δεν δείχνει να ανησυχεί για τίποτα ή η δικαιοσύνη ελέγχεται και δεν του βάζει χέρι.

Διαβάστε ακόμα:

ΤΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ, ΤΙ... ΦΑΡΜΑΚΑ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ!