ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ NOVARTIS ΕΚΛΕΙΣΕ ΚΑΙ ΜΕΝΕΙ… ΑΝΟΙΧΤΟ!

 

Κάνει το κόλπο του ο ταχυδακτυλουργός και το κοινό μένει με το στόμα ανοικτό. Δεν παίρνει πρέφα τη μαγεία του μάστορα. Πως βγαίνουν λαγοί από το καπέλο, πως εξαφανίζεται μια χοντρή κυρία μέσα στο μπαούλο. Αν είναι να εξαφανίσουν τους ένοχους πολιτικούς από ένα σκάνδαλο δεν χρειάζεται κανένα μαγικό κόλπο. Παρουσιάζουν τον φονιά, όμως όχι και το... θύμα. Ή βλέπουν όλοι το θύμα το οποίο έφαγε τις μπαταριές αλλά δεν υπάρχει... δολοφόνος. Πως γίνεται αυτό;

Δεν έχει ευθύνη κανένας υπουργός και πρωθυπουργός για το περιβόητο σκάνδαλο Novartis. Ναι, η πολυεθνική φαρμακευτική εταιρεία λάδωνε για να πουλιούνται τα δικά της προϊόντα, με φουσκωμένες τιμές, αλλά οι πολιτικοί ήταν έξω από το… κόλπο. Η ίδια η Novartis παραδέχθηκε τις βρωμοδουλειές της, όπως ακριβώς είχε υποχρεωθεί να κάνει και η Siemens. Δωροδωκούσε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, αλλά τα κόμματα… δεν ήξεραν τίποτα.

Αν δεν παραδεχόταν η Novartis ότι κατά σύστημα και για χρόνια τα έχωνε δεξιά κι αριστερά, οι Αμερικάνοι θα προχωρούσαν σε έρευνα με τα στοιχεία που έχουν. Με τον εξωδικαστικό διακανονισμό το σκάνδαλο κουκουλώθηκε. Η φαρμακοβιομηχανία θα πληρώσει κάποια εκατομμύρια για αποζημίωση και ούτε γάτα, ούτε ζημιά.

Δεν γίνεται να μην ξέρανε οι υπουργοί υγείας. Πρόσεξε. Δεν κατηγορώ κανέναν αλεπουδιάρη πολιτικό χωρίς στοιχεία. Μιλάω σύμφωνα με τη λογική. Είναι τρία Α.Α.Α.ο υπουργός υγείας. Αδιάφορος, Αδιάφθορος, Αγαθός. Δεν τον ενδιέφερε τι γινόταν, διότι ήταν… τίμιος και μαλάκας.

Το σκάνδαλο έκλεισε αλλά θα παραμείνει… ανοιχτό για χρόνια. Θα περάσουν οι δεκαετίες αλλά θα το κτυπάει το ένα κόμμα στο άλλο. Η μια παράταξη στην άλλην, που είναι… διαφορετική.

Διαβάστε ακόμα:

Ο ΕΜΙΡΗΣ ΜΟΝΟ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ