Ο ΛΟΡΕΝΤZΟ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟΝ ΑΝΤΖΕΛΟ

Σαν Λορέντζο αγάπη μου!
 

Γήπεδο την είδα τη δουλειά στην πλατεία του Αγίου Πέτρου με τον όχλο των πιστών να αναμένουν την εκλογή του νέου Πάπα. Εξέδρα ποδοσφαιρική. Μόνον πλάκα δεν κάνω. Το θέμα της θρησκείας, που είναι ευαίσθητο δεν σηκώνει χιούμορ. Μιλάμε σοβαρά. Με λογικά και γνώση.

Βγαίνει ο λευκός καπνός από το φουγάρο και ο κόσμος, οι χιλιάδες καθολικοί ξεσπούν σε χειροκροτήματα, σα να μπήκε το γκολ και η ομάδα πήρε το πρωτάθλημα κόσμου. Δάκρυα στα μάτια, σημαίες στον αέρα, μία ατμόσφαιρα πανηγυρική. Για ποιο λόγο απλώθηκε αυτός ο μέγας ενθουσιασμός που ήταν περισσότερο ποδοσφαιρικός, παρά θρησκευτικός; Επειδή εξελέγη ο νέος Πάπας. Υπήρχε, δηλαδή, περίπτωση να μην εκλεγεί;

Μην μου πει κανείς ότι αυτός ο στην πραγματικότητα, ποδοσφαιρικός χαβαλές των πιστών δικαιολογείται επειδή Πάπας εξελέγη ο δικός τους. Αυτόν που γούσταρε το πλήθος. Δεν ισχύει αυτό. Όταν ο πολτός, όταν η μάζα ξέσπασε σε ζητωκραυγές με τον άσπρο καπνό, ουδείς γνώριζε ποιος είναι ο νέος μπροστινός στο Βατικανό.

Νίκησε το αουτσάιντερ. Ένας Αργεντινός. Τα στοιχήματα τον έδιναν ένα προς 41. Ούτε ο ίδιος ο Χόρχε Μάριο Μπραγκίλιο, αυτό είναι το όνομά του, δεν είχε ποντάρει στη πιθανότητα να τον επιλέξει ο Θεός. Α, να το πούμε κι αυτό. Οι καρδινάλιοι για να εκλέξουν το Νο1 πρόσωπο που περισσότερο από κάθε άλλο στη Γη θα έχει απ'ευθείας κονέ με τον Θεό, δεν ρίχνουν στην κάλπη όποιον θέλουν. Όχι, βέβαια. Θα προσευχηθούν και μετά από ολονυχτία, και αφού δεχθούν την επιφοίτηση του αγίου πνεύματος θα προστρέξουν πίσω από το παραβάν.

...κι όταν δεν βγει με τη μία, όπως συνέβη με τον συμπατριώτη του Μαραντόνα, πάλι ο Θεός, με μία ακόμα ριπή αγίου πνεύματος θα τους φωτίσει τους ρασοφόρους του κογκλάβιου ποιος είναι ο εκλεκτός. Ο εκλεκτός του Θεού. Είπαμε. Αυτός που θα επικοινωνεί και θα είναι περισσότερο αποδεκτός από τον Θεό.

Φαβορί ήταν ο Άντζελο Σκόλα, Ιταλός και συνομιλητής του Σύλβιο Μπερλουσκόνι, αποκαλύπτει ο αποδυτηριάκιας. Είμαι προσεκτικός. Δεν λέω “φίλος” του πουτανιάρη Σύβλιο, λέω “συνομιλητής”. Και, τελικά, εξελέγη ο δηλωμένος οπαδός της αργεντίνικης ποδοσφαιρικής ομάδας Σαν Λορέντζο, ο οποίος επέλεξε σαν παπικό όνομα το “Φραγκίσκος”. Είναι ο 266ος Πάπας της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, αυτός ο νέος άγιος πατέρας της αγίας έδρας του Βατικανού, ο Φραγκίσκος ο Α'.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Όχι για Ολυμπιακό-ΠΑΟ, για θρησκεία μιλάμε

Ο Μαραντόνα για το πατριωτάκι του

"Πάμε πλατεία;". "Πάμε Άγιου Πέτρου..."