ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΟΛΟΥΣ ΚΥΜΑ, ΓΙΑ ΖΩΟΤΡΟΦΕΣ

 

Αυτό είναι ένα γεγονός φρίκης. Μια φρικιαστική είδηση. Θα το πω χωρίς καθυστέρηση, διότι μου ‘ρχεται στο στόμα. Πώς αλλοιώς να χαρακτηρίσω, αν όχι ελεεινή και φρικιαστική μια τόσο προσβλητική για τον Θεό που πιστεύουν πράξη αθεϊας, μάλιστα από ιερείς;

Το πρώτο του ταξίδι έξω από την Ιταλία θα πραγματοποιήσει σε λίγες ημέρες στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας ο Πάπας Φραγκίσκος. Για να τον δουν από κοντά, να τον προσκυνήσουν, να πάρουν την ευλογία του, όλα αυτά τα τεχνάσματα τα πιθηκοειδή, το παπαδαριό της πόλης έκανε το απίστευτο.

Αποψίλωσε ένα απειλούμενο τροπικό δάσος, προκειμένου να διαμορφωθεί ο …κατάλληλος χώρος επισκεπτών.

Λένε «οίκος του Θεού» μια εκκλησία. Έστω. Ένα δάσος τι είναι, ρε μπινέδες; Το αποχωρητήριο του μεγαλοδύναμου;

Τελικά, το απειλούμενο δάσος, που είναι ιδιοκτησία της Εκκλησίας του Ρίο ντε Τζανέιρο, το …απείλησαν. Το δολοφόνησαν και έκαναν κούτσουρα 334 αιωνόβια δένδρα.

Δυστυχώς. Ουδείς τρελλός δεν θα ανέβει σε κάποια μπουλντόζα, να πάρει φόρα την ημέρα της επίσκεψης του Πάπα και να θερίσει όποιον βρει μπροστά του. Τον ίδιον τον Πάπα, τους παρατρεχάμενους καρδινάλιους του, το βραζιλιάνικο παπαδαριό και τους προσκυνητές, διότι αυτοί φταίνε περισσότερο, διότι γι’ αυτούς χάθηκε το δάσος.

Μια μπουλντόζα να τους κάνει όλους κυμά, για ζωοτροφές.