ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ, Η ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ

 

Σήμερα γεννιέται ο Χριστός. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη για το φιάσκο του χριστιανισμού. Μία φορά γεννήθηκε ο Ιησούς, και γεννήθηκε ως Υιός του Θεού, όχι θεατρίνος, όπως τον έχουν καταντήσει. Να τον κάνουν show δηλαδή, κανονική ειδωλολατρική αναπαράσταση, προκειμένου οι άνθρωποι να θυμούνται το νόημα της γέννησής του.

Ο χριστιανισμός εξελίχθηκε σε άρχουσα θρησκεία. Παρ’ ότι δεν έχει τους περισσότερους πιστούς στον κόσμο είναι το επικυρίαρχο δόγμα. Μιλάμε για τον χριστιανισμό, όχι τον Χριστό.

Τον χριστιανισμό δεν τον έκτισε, ούτε τον εξάπλωσε ο Χριστός. Ούτε ο μέγας δάσκαλος, αυτός που είπε την πιο βαρειά κουβέντα της αιωνιότητας, «Αγάπα τον πλησίον σου», αισθάνεται καλά με τον βίο και την πολιτεία του χριστιανισμού.

Τίποτα στον κόσμο δεν ντροπιάζει τον Χριστό όσο ο χριστιανισμός. Όπως και κάποιοι καουμπόυδες του χριστιανισμού. Το ράσο το φόρεσαν και πρωταγωνίστησαν στην ανθρώπινη Ιστορία κάποια από τα μεγαλύτερα καθάρματα, ανώμαλοι στη ψυχή και στο σώμα. Άσε τα εγκλήματα, τα πιο απαίσια σε βάρος της ανθρωπότητας, που έγιναν στο όνομα του Χριστού.

Διαβάστε ακόμα:

Σα να 'ναι κάποιο ρομποτάκι ο Ναζωραίος