Η ΜΕΓΑΛΟΚΟΠΕΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΟΥΜΙΔΙΑ

 

Δεν νομίζω ότι ένας μητροπολίτης είναι ντυμένος σεμνά. Απεναντίας, και πολύ στολισμένος μ' ένα κάρο αξεσουάρ κυκλοφορεί εντός και εκτός εκκλησίας ένας αξιωματούχος ιερέας.

Παίρνω αφορμή από μία “συμβουλή” που έδωσε σε βουλευτίνα, την κυρία Φωτεινή Πιπιλή, ο μητροπολιτης Αμβρόσιος. Μιλάμε για καφενείο. Για τέτοιο επίπεδο.

Ο Αμβρόσιος είπε ότι πρέπει να αφοριστεί ο Νίκος Δήμου. Η Πιπιλή είπε ότι πρέπει να διαγραφεί από μητροπολιτης ο Αμβρόσιος, από τον αρχιεπίσκοπο. Ο Αμβρόσιος είπε ότι στην Πιπιλή Δεν ξέρεις τι σου γίνεται, εσύ που δεν κυκλοφορείς με αξιοπρέπεια, που δεν ντύνεσαι σεμνά, όμως τι να περιμένεις από πολιτικούς που βρίζουν χυδαία στη Βουλή.

Φοβερά πράγματα. Ζούμε υπέροχα, τρώμε στη μάπα και εισπνέουμε αρώματα, που λες και εξέρχονται από εξατμίσεις, από πίσω, καταλαβαίνεις.

Επί του θέματος. Εντάξει, η κυρία Πιπιλή, μια μεγαλοκοπέλλα, ας δεχθούμε ότι δεν ντύνεται σεμνά. Οι δεσποτάδες με τα πλουμίδια καρφωμένα επάνω τους, τα χρυσαφιά και τα διαμαντικά, όλα αυτά αποτελούν... απλό ντύσιμο, σεμνοπρεπές, ιεροπρεπές;

Διαβάστε ακόμα:

Την κτηνωδία της ψυχής του