ΕΓΓΥΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΤΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΦΙΑ

 

Όλοι ασχολούνται με τον Μπερλουσκόνι. Ο έτσι και ο αλλοιώς. Το τελευταίο είναι ότι αποκαλύφθηκε πως είναι μαφιόζος. Δυο δεκαετίες συνεργαζόταν με την Κόζα Νόστρα. Που είναι το περίεργο;

Άλλο είναι το άτομο που αξίζει τον κόπο να το βάλεις στο κάδρο. Είναι ο γερουσιαστής Ντελ Όντρι. Ο παίκτης. Η φυσιογνωμία. Καμμία σχέση με τον παληάτσο Μπερλουσκόνι.

Δεν είναι ιστορία της πλάκας η συνεργασία με την σικελική μαφία, με την οποία είχε χοντρά νταραβέρια ο Μπρελουσκόνι από το 1974. Και επειδή με τους γκάγκστερς τα κοντράτα δεν υπογράφονται σε συμβολαιογραφεία, ανάμεσα στις δυο πλευρές παίζει ένας «εγγυητής». Πρόσωπο δοκιμασμένο και αξιοσέβαστο.

Κονόμησε ο Μπερλουσκόνι με την αβάντα της μαφίας, που κι αυτή έδεσε τα οργανωμένα της συμφέροντα ποντάροντας σ’ έναν ικανό άνθρωπο, αυτοδημιούργητο. Άλλο ότι ο γαμίκος Σύλβιο έχει κοινωνική συμπεριφορά χάλια. Άλλο αυτό. Όπως υπάρχουν πολύ σοβαροί άνθρωποι που είναι εντελώς αποτυχημένοι.

Χωρίς τον πολιτικό Ντελ Όντρι που τον τσακώσανε φευγάτο στο Λίβανο, δεν θα είχε γίνει καμμία παντρειά μαφίας και Μπερλουσκόνι, που έφτιαξε την μηντιακή αυτοκρατορία του στην Ιταλία πριν γίνει τρεις φορές εκλεγμένος πρωθυπουργός.

Διαβάστε ακόμα:

Επιστημονικό «μαφιόζικο» κάρφωμα στην αστυνομία