ΚΑΙ “ΕΝΑ”, ΚΑΙ “ΔΥΟ”, ΚΑΙ “Χ'’...ΣΙΓΟΥΡΑ!

Πηγή: INTIME
 

“Εντάξει...”. Τι είναι τούτο; Σου λέει “Εντάξει...” και πραγματικά δεν ξέρεις τι εννοεί. Το “εντάξει” σημαίνει ότι είμαστε εντάξει, αλλά και ότι δεν είμαστε καλά.

Ο έτσι μαρκουτσοφόρος του καναλιού ρωτάει “Πώς σας φάνηκε η εθνική ομάδα στο μουντιάλ” και ο Έλλην νεανίας με το χαζό, το γελοίο χαμόγελο που επιβάλλει η μόδα απαντάει “Εντάξει...”. Τι σόι απάντηση είναι αυτή;

Δεν αποκλείεται το “Εντάξει...” να μην έχει κάποιο συγκεκριμένο νόημα.  Ούτε ότι πήγαμε καλά, ούτε ότι περιμέναμε περισσότερα. Το “Εντάξει” είναι απλά ένα... ξεκίνημα πριν βρει το παλληκάρι ποιες λέξεις θα χρησιμοποιήσει στη συνέχεια.

Ο νέος άνθρωπος, αυτός της εποχής μας, έχει αδυναμία να εκφραστεί. Στερείται της ικανότητας να μιλήσει. Όχι ακριβώς. Στην πραγματικότητα πρόκειται για έλλειμμα σκέψης. Όταν ο άλλος δεν βάζει το μυαλό του σε λειτουργία, τότε όταν ανοίξει το στόμα θα πει το τίποτα, το “Εντάξει...” , το “Σίγουρα...”.

Για ποιο πράμα Εντάξει; Λέτε ακόμα “σίγουρα”, αλλά για τι ακριβώς;

Τελικά, ποια είναι η γνώμη σου για την εθνική στο μουντιάλ; “Εντάξει...”. Εντάξει, δηλαδή τα καταφέραμε, είμασταν χάλια, μέτρια, τι; “Ντάξει...”. Για εξήγησέ μου, σε παρακαλώ. “Σίγουρα, μπλα μπλα...”. Δηλαδή; “Ντάξει...”.

Διαβάστε ακόμα:

Ο Χριστός, ο Ελτον Τζον κι οι gay