ΟΤΑΝ Ο ΘΕΟΣ ΕΥΛΟΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΠΙΣΣΑ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ

 

Η ξευτύλα της θρησκείας, λέω εγώ, της κάθε θρησκείας, είναι κάθε τόσο να αλλάζει, αυτό που ισχύει σήμερα να το ανατρέπει αύριο. Όχι, κύριοι. Είστε κοινοί απατεώνες. Πουλάτε μούσι στο όνομα του Θεού. Όχι απλώς αναξιόπιστοι, είστε καραμπινάτοι έμποροι της συμφοράς, εμπορεύεστε το παραμύθι που πουλάτε. Τι λέμε;

Αποφάσισαν στην Αγγλία να χειροτονούνται επίσκοποι και γυναίκες. Είσαι της πλάκας αν συμφωνείς, αν διαφωνείς. Δεν είναι εκεί το ζήτημα. Αλλά; Γιατί απαγορεύανε αιώνες να φορέσουν ράσο οι γυναίκες και το επέτρεψαν από το 1992; Γιατί επέτρεψαν στις γυναίκες να γίνονται ιερείς κι όχι επίσκοποι; Επειδή, θα πουν οι πονηροί, αλλάζουν οι καιροί. Άσε, ρε. Αύριο θα γίνει μία Πάολα, κάποια Βασίλω, ακόμα και Πάπα της Ρώμης, και θα πουν ότι το παπαδαριό εκσυγχρονίζεται, πορεύεται σύμφωνα με την εποχή του.

Άσε, ρε. Η αλήθεια είναι μια, όποια κι αν είναι αυτή. Η αιώνια αλήθεια δεν αλλάζει με τίποτα. Ούτε ο Θεός αλλάζει. Ποια Ιερά Σύνοδος και ποιοι Αρχιεπίσκοποι και Πατριάρχες. Δεν υπηρετούν το αιώνιο, αλλά είναι πολιτικάντηδες. Σήμερα τα λέμε έτσι, αύριο γιούβετσι. Και αυγά και καλάθια.

Με την ευκαιρία. Να πούνε γιατί ο Θεός δεν ήθελε γυναίκα Πάπισσα της Ρώμης κι αύριο θα την γουστάρει.

Διαβάστε ακόμα:

Στο υπόγειο πολυτελούς βίλας