ΞΕΥΤΥΛΕΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΑΓΓΛΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ

 

Ελεεινοί και τρισάθλιοι είναι οι Άγγλοι όταν κάνουν τουρισμό στα νησιά. Μεθάνε και κατουράνε δημόσια, βρωμάνε οι ανάσες τους και κυκλοφορούν άπλυτοι, με κακόγουστα tattoo και χωρίς εσώρουχα. Αυτά τα γράφει η γερμανική Bild, όχι κάποια άγνωστη φυλλάδα από Ελλάδα μερηά. Για να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους και να τα αξιολογούμε.

Η Bild δεν είναι απλά ένα γερμανικό μέσο. Εκφράζει απωθημένα, δικαιολογημένα κι όχι, άσχετο αυτό, του γερμανικού λαού ειδικά απέναντι στους Άγγλους. Στην πραγματικότητα το ρεπορτάζ της Bild, απίστευτα οξύ και αυστηρό, αποτελεί ευθεία επίθεση της Γερμανίας απέναντι σε μία χώρα που ποτέ δεν πάτησε. Και την καθιστά πολιτιστικά υπόλογη.

Γνωστά πράγματα αυτά. Όταν κατεβαίνουν οι βορειοευρωπαίοι στη Μεσόγειο, τα καλοκαίρια ξεσαλώνουν. Δεν μιλάμε για εκείνους που ταξιδεύουν οικογενειακώς και για τα ζευγάρια που γκρουπαρισμένοι επισκέπτονται από Ισπανία μέχρι Κωνσταντινούπολη. Όχι μόνον οι Βρετανοί παρουσιάζουν στα νησιά το φαινόμενο του “Άγγλου Ασθενή”. Σκέτη κραιπάλη.

Να 'ναι χύμα απλωμένοι, αναίσθητοι στους δρόμους, να μπεκροπίνουν, να σεξουλιάζονται, να έχουν διάθεση για κάθε ακρότητα, χωρίς να υπολογίζουν την ξευτυλέ ολέ εικόνα που παρουσιάζουν.

Σημειώνω το εξής: Μονάχα η Sunday Times χαρακτήρισε “ενοχλητική την κριτική της Bild που φτάνει τα όρια της αγένειας”. Οι άλλες αγγλικές εφημερίδες παρουσίασαν το ρεπορτάζ της γερμανικής εφημερίδας εντελώς “αντιγερμανικά”. Δηλαδή; Απαξίωσαν να το σχολιάσουν.

Διαβάστε ακόμα:

Ο αυνανισμός γίνεται πια και δημόσια