ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΛΑΘΟΣ ΣΤΟ ΜΕΤΡΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΜΑΣΤΙΓΙΟ

 

Πενήντα βουρδουλιές στην κυρία. Φοβερά πράγματα. Εδώ, όμως, είναι Σαουδική Αραβία, δεν είναι ευρωπαϊκό κράτος της πλάκας. Η κυρία αμάρτησε, την τσακώσανε σκάρτη, άρα θα τιμωρηθεί. Με το μαστίγιο. Ναι, θα μαστιγωθεί σύμφωνα με την ποινή που της επιβλήθηκε. Όχι 51, ούτε 55 και 65 φορές, αλλά 50, όσες αποφάσισε το δικαστήριο.

Στο βασιλείο της Σαουδικής Αραβίας παίζει μπάλλα και η θρησκευτική αστυνομία. Μία υπηρεσία “Ηθών”, όμως δεν ασχολείται μονάχα με την πορνεία. Σε μπαγλαρώνουν επιτόπου αν π.χ. δεν κυκλοφορείς ενδεδυμένος, αν δεν προσεύχεσαι στον Θεό τις ώρες της προσευχής, όπως κάθε καλός μουσουλμάνος.

Η εν λόγω κυρία είναι ιδιοκτήτρια ενός καφέ και κάπου τη βρήκανε μπόσικη απέναντι στον ισλαμικό νόμο. Αυτή, ζόρικη τύπισσα, τους είπε “Είστε ψεύτες, δεν έκανα αυτό που με κατηγορείτε”.

Ψεύτες οι εκπρόσωποι του νόμου; Δεν είμαστε καλά. Ένα μήνα φυλακή η ποινή και να μαστιγωθεί 50 φορές. Για να μάθει να μην το ξανακάνει. Ποιο; Να μην αποκαλεί “ψεύτες” ακόμα και τους ψεύτες όταν την κατηγορούν.

Διαβάστε ακόμα:

Η μόδα δεν είναι μόνο στα φουστάνια