ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΘΟΥΜΕΝΑ

 

Αλβανός, κατά τα φαινόμενα, είναι ο δράστης της παρανοϊκής τυφλής επίθεσης με καλάσνικωφ σε μαγαζί του Πειραιά, ξημέρωμα Σαββάτου. Άρχισε να γαζώνει και όσους πρόλαβε να στείλει στα νοσοκομεία πριν εξαφανιστεί, πριν συλληφθεί. Υποψιάζονται ότι είναι Αλβανός από το εν γένει παρουσιαστικό του. Ο Αλβανός και δέκα και είκοσι χρόνια να βρίσκεται στην Ελλάδα δύσκολο να ξεφύγει από την “αλβανιά” του, ακόμα κι αν μιλάει κανονικά τη γλώσσα.

Ήπιε τα ποτά του, σηκώθηκε να φύγει και μετά επέστρεψε στο νυχτάδικο κι άρχισε να πυροβολεί τους πελάτες του μπαρ. Γιατί; Καμμία σημασία δεν έχει το “γιατί”. Πολλά είναι τα “γιατί” κι ένα απ' αυτό να δουλέψει είναι αρκετό αν είσαι καντέμης να την πληρώσεις. Στα καλά καθούμενα, που λένε.

Στα καλά καθούμενα. Κάθεσαι στο εστιατόριο, στην ουρά στο ταμείο τράπεζας, στο παγκάκι του πάρκου, οπουδήποτε. Ο σαλταρισμένος “ακούει” το “μήνυμα” στον εγκέφαλό του και επιτόπου μετατρέπεται σε κινητή, σε κινούμενη χειροβομβίδα. Και όποιον πάρει ο Χάρος. Στα καλά καθούμενα.

Δεν μ' ενδιαφέρει το “γιατί”. Ούτε το παραμύθι που θα μου πει ο δράστης. Μην πέσω στην περίπτωση. Είπαμε. Είναι ζήτημα γκίνιας. Ο καθένας μας θα μπορούσε να ήταν στη θέση του θύματος.

Διαβάστε ακόμα:

Αστεγοι θύματα κλοπής και από... άστεγους