ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΟΔΙ ΜΑΣ

 

Φονική καραμπόλα. Δυο λέξεις που τα λένε όλα. Λέω για τα 35 αυτοκίνητα που κουτούλησαν, που κτυπήθηκαν μεταξύ τους, που τσακίστηκαν. Στο Σχηματάρι. Γιατί έγινε τόσο χοντρή ζημιά;

Πρώτη αιτία στα αυτοκινητιστικά δυστυχήματα είναι η ταχύτητα. Πιθανόν το κακό να προκύψει και χωρίς οι οδηγοί να τρέχουν με υπερβολική ταχύτητα. Και με «μέτρια» ταχύτητα να μην ελέγχουν το Ι.Χ. όταν αυτό ακολουθεί άλλο σε μικρή απόσταση.

Γίνεται, λοιπόν, το πρώτο μπαμ, δεν προλαβαίνει ο επόμενος να φρενάρει και γράφει το δεύτερο μπαμ, για να ακολουθήσει το τρίτο από τον επίσης, ακολουθούμενο αιφνιδιασθέντα οδηγό, κ.ο.κ.

Πόσο θα «συνετίσει» όλους εμάς η φονική καραμπόλα στο Σχηματάρι; Πόσοι απ’ εμάς θα γίνουμε περισσότερο «τυπικοί» σύμφωνα με τους κανόνες της ασφαλούς οδήγησης; Δύσκολο μια νέα προσαρμογή. Θα ξεχάσουμε το συμβάν στο Σχηματάρι. Κι αν το θυμόμαστε, πάλι δεν εξαρτάται από το χέρι μας στο τιμόνι και το πόδι μας στο γκάζι. Επειδή πάντα κάποιος από πίσω θα μας πιέζει.

Ακούσαμε για τη φονική καραμπόλα στο Σχηματάρι και επιτόπου δείξαμε την ευαισθησία μας. Πέσανε χιλιάδες τηλεφωνήματα σε γνωστούς μας. Από το φόβο μήπως κάποιος ήταν μέσα στα θύματα.

Διαβάστε ακόμα:

Αναψε τα φώτα, ρε, μαλάκα