ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΧΙΟΝΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

 

Τι συμβαίνει στην πλατεία Συντάγματος το πρωί χρονιάρας μέρας, που είναι αργία με πολύ τσουχτερό κρύο και η Ε.Μ.Υ. έχει προαναγγείλει χιόνια ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας. Διαδήλωση.

Αψευδής μάρτυς οι φωτογραφίες που δείχνουν τα περιστέρια της πλατείας να έχουν συγκεντρωθεί στο γρασίδι σε παράταξη συλλαλητηρίου ποιος ξέρει με ποια αιτήματα και άλλα να πολιορκούν τον Άγνωστο Στρατιώτη και τη Βουλή. Επιτέλους μόνα. Η ώρα είναι 10 το πρωί. Μοναξιά. Λες και όλοι εγκατέλειψαν το βυθιζόμενο σκάφος.

Δίπλα στο συντριβάνι και ενώπιον κενών καθισμάτων, δύο πλανόδιοι μουσικοί παίζουν. Το σκηνικό θυμίζει Τιτανικό. Οι μουσικοί παίζουν ασταμάτητα. Θαρρείς πως θέλουν να τελειώσουν το πρόγραμμα τους πριν τους σκεπάσει το χιόνι.

Στη συμβολή με την Ερμού τα σκυλιά της πλατείας, απτόητα από το κρύο, απολαμβάνουν έναν ήλιο με δόντια. Κοιμούνται. Οι μόνοι που δεν πήραν στα σοβαρά τη Μετεωρολογική.

Το τρενάκι που μεταφέρει τους τουρίστες στα αξιοθέατα έχει κεσάτια. Μάταια περιμένει πελάτες. Το ίδιο και οι καφετέριες της περιοχής. Τα λεωφορεία φθάνουν με 1-2 το πολύ επιβάτες και η πιάτσα των ταξί είναι κατακίτρινη. Έχει γούστο να μη χιονίσει και όλη αυτή η ψυχολογική προετοιμασία να πάει χαμένη, σκέφτεσαι;

07-01-15syntagma

07-01-15syntagma03

07-01-15syntagma01

Διαβάστε ακόμα:

Δεν είχαν αντιολισθητικά τσαρούχια