LOVE IN A TIME OF CRISIS

 

Η Αθήνα παραμένει γεμάτη από trendy καφετέριες, coctail bars και λαμπερά ζευγάρια. Αυτό αναφέρεται σε τηλεοπτικό ρεπορτάζ του πολύ σοβαρού BBC, το οποίο μάλιστα υπογράφει η ελληνικής καταγωγής δημοσιογράφος Θεόπη Σκαρλάτου. Πρέπει να μας ενδιαφέρει πως μας βλέπουν οι Ευρωπαίοι. Και, κυρίως, τι είναι εκείνο που τους κάνει εντύπωση. Μόνον αν είσαι πανίσχυρος έχεις την πολυτέλεια να αδιαφορείς για το τι λένε για σένα οι ξένοι.

“Έξι χρόνια οικονομική ύφεση οι Έλληνες, όμως δύσκολα λησμονούν αυτά που συνήθιζαν, συνεχίζουν να κρατάνε την κανονικότητά τους” αναφέρεται στο ρεπορτάζ του BBC. Κατώτερος από 600 ευρώ ο κατώτατος μισθός αλλά “Ας απολαύσουμε το freddo cappuccino μας” απαντούν στην ρεπόρτερ οι πατριώτες.

Το αγγλικό ρεπορτάζ τιτλοφορείται “Love in a time of crisis” και δεν παραλείπει να σημειώσει ότι ελάχιστοι νέοι είναι σε θέση να διατηρούν ένα διαμέρισμα και γι' αυτό διαμένουν με τους γονείς τους. Μια κοπέλλα ψάχνει κάποιον με λεφτά για να την βγάλει έξω. Δύσκολα βρίσκεις νέους που σκέπτονται το γάμο, να κάνουν οικογένεια και παιδιά.

Το πιο αξιοσημείωτο από την έρευνα του βρετανικού καναλιού. Διπλασιάστηκαν στην Ελλάδα οι αποβολές στις εγκυμονούσες διότι η οικονομική τους κατάσταση δεν τους επιτρέπει να μεγαλώσουν παιδί.

Διαβάστε ακόμα:

Παρακαλάνε τα μπουρδέλα να γίνουνε πουτάνες