ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΥ

 

Μεγάλη είναι η συγκέντρωση σκύλων στο Σύνταγμα τις τελευταίες μέρες. Σκύλοι από όλες τις ράτσες, τις ηλικίες και τα μεγέθη. Τι τρέχει, άραγε; Πάνε να πάρουν τη θέση του Λουκάνικου, αποφάνθηκε τακτικός θαμώνας της πλατείας, που όπως και πολλοί άλλοι δεν λέει να ξεχάσει το σκύλο – σύμβολο των διαδηλώσεων στα πρώτα χρόνια του μνημονίου και της κρίσης.

Ο Λουκάνικος, που στην πραγματικότητα είχε το όνομα Θόδωρος, πέθανε ξαφνικά. «Ηταν ξαπλωμένος στον καναπέ και κοιμόταν, όταν ξαφνικά σταμάτησε να χτυπά η καρδιά του. Ο Θόδωρος, έφυγε» ανέφερε ο άνθρωπος που τον φρόντιζε.

25-01-15loukanikos03

Μαζί του ασχολήθηκαν το CNN, το ΒΒC, το Al Jazeera. Εγινε εξώφυλλο σε δεκάδες περιοδικά ανά τον κόσμο, έγινε τραγούδι, έγινε θρύλος των social media. H καταξίωση ήρθε όταν το περίφημο αμερικανικό περιοδικό Τime τον ενέταξε στις 100 προσωπικότητες της χρονιάς του 2011!

Τον Δεκέμβριο του 2011 το περιοδικό BHMagazino, ένθετο στο ΒΗΜΑ της Κυριακής, τον είχε φιλοξενήσει στο εξώφυλλό του. Σήμερα κάποιοι προσπαθούν να πάρουν τη θέση του. Ίσως γιατί προβλέπουν αναβίωση των κινητοποιήσεων. Κάποιος πρέπει να τους πεί ότι με αγώνες κατακτάμε τα δικαιώματα μας. Και όχι με μάχες του καναπέ ή της ξάπλας, όπως μερικοί-μερικοί...

25-01-15loukanikos01

25-01-15loukanikos02

Διαβάστε ακόμα:

Το δηλητήριο από την εποχή του Σωκράτη