ΟΤΑΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΝΟΜΟΙ!

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Ο αείμνηστος πρώην υπουργός και καθηγητής Αθ. Κανελλόπουλος συνήθιζε να λέει στη Βουλή την εξής φράση: «Μόνο ένας νόμος μας χρειάζεται. Αυτός που θα μας υποχρεώνει να εφαρμόζουμε τους προηγούμενους».

Για να δείτε το μεγαλείο αυτής της πρότασης, σας ενημερώνω ότι ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζόν Κέρι έφαγε πρόστιμο 50 δολαρίων, γιατί νομίζετε; Επειδή δεν είχε καθαρίσει το χιονισμένο πεζοδρόμιο του σπιτιού του στη Βοστώνη. Εγώ θα έλεγα, όμως ότι στην Ελλάδα χρειαζόμαστε και έναν άλλο νόμο που θα ορίζει πότε ένας νόμος είναι παράνομος και πότε όχι.

Ένα παράδειγμα. Πληρώνεις μια ζωή στο ασφαλιστικό σου ταμείο, αλλά μόλις πας στο νοσοκομείο να νοσηλευθείς, δεν σε δέχονται αν προηγουμένως δεν βγάλεις εισιτήριο πληρώνοντας πέντε ευρώ. Στην ουσία, είσαι ανασφάλιστος δηλαδή. Και αυτό ορίζεται από νόμο, που θεωρείται νόμιμος, γιατί δεν υπάρχει ένας μηχανισμός που να τον βγάζει παράνομο. Ενώ είναι 100%. Έχουμε, βέβαια το Συμβούλιο Επικρατείας, το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο, αλλά ποιος μπορεί να περιμένει είκοσι χρόνια για να βγάλει μια απόφαση.

Παράδειγμα δεύτερο. Πληρώνεις στην αρχή κάθε χρόνου τα τέλη κυκλοφορίας για να μπορεί με αυτά το κράτος να φτιάχνει δρόμους, για να ταξιδεύουμε, σου λέει, με ασφάλεια. Αμ δε. Άν δεν πληρώσεις διόδια, δεν πας πουθενά. Τελευταία τα διόδια αυξάνονται και πληθύνονται. Και για να μην πάμε μακριά, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι στην Αττική για να πάνε στην εφορία τους, στο δήμο τους ή στο σούπερ μάρκετ της περιοχής τους, πληρώνουν διόδια. Όταν μάλιστα τεθούν σε λειτουργία και τα καινούρια διόδια στον Άγιο Στέφανο και στη Βαρυμπόμπη, έ πόσο απέχει πια η Ομόνοια. Κι όλα αυτά θεωρούνται νόμιμα, μόνο και μόνο γιατί ψηφίστηκαν από τη Βουλή.

Διαβάστε ακόμα:

Μητροπολίτης Ανθιμος: Επίορκοι πολιτικοί