ΟΥΤΕ ΤΑ ΧΙΟΝΙΑ ΘΑ ΣΥΝΗΘΙΣΟΥΜΕ!

 

Άντε να πας στο Βόρειο Πόλο και να πεις σε κάποιον που καιρό έχεις να δεις “Σαν τα χιόνια...”. Δικηά μας έκφραση είναι αυτή. Επειδή το άσπρισμα στη στέγη των σπιτιών και στους δρόμους το βλέπουμε μια στις τόσες. Πιθανόν και μετά από χρόνια. Επιδεινώνεται ο καιρός, θα πλακώσουν οι δυνατές βροχές, οι καταιγίδες και τα χιόνια.

Ξένο πράμα το χιόνι στην Ελλάδα. Το 'χουμε έξω από τη ζωή μας. Δεν θέλουμε να προσαρμοστούμε, δηλαδή να πάρουμε μέτρα προληπτικά για να κάνουμε πιο βολική την καθημερινότητά μας.

Μια καταιγίδα μας διαλύει. Μας ακινητοποιεί. Μας πλημμυρίζει τα σπίτια. Αυξάνει το κόστος ζωής. Το ίδιο και το χιόνι. Μια ζωή αυτό. Χωριά θα αποκλειστούν. Δρόμοι θα κλείσουν. Θα μείνουμε από ηλεκτρικό. Εντάξει, μωρέ...

Μεγάλη εφεύρεση αυτή. Ύψιστη φιλοσοφία και γαμώ τον Ηράκλειτο και τον Αριστοτέλη. Εντάξει, μωρέ... Και τι έγινε, μωρέ... Στο φινάλε δεν φταίμε εμείς. Όσο φταίει ο Θεός άλλο τόσο κι εμείς. Και ποιος φταίει.

Το κράτος! Είπαμε. Δεν παίζεται ο Έλληνας. Γίνεται λίμνη το σπίτι του και διαμαρτύρεται για το κράτος. Τόσο μαλάκας είναι ο Έλληνας που δεν βλέπει ότι δεν φταίει μόνον το κράτος, αλλά και ο Σόιμπλε.

Διαβάστε ακόμα:

Μπουρδέλα στον Μαραθώνα του Ψινάκη