ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Περιφέρεια, δήμοι και υπουργείο Περιβάλλοντος κονταροχτυπιούνται στους δρόμους της Αθήνας για τις αρμοδιότητες, τις λακούβες που χάσκουν, τα χαλασμένα φανάρια, τα πεσμένα δέντρα.

Μαζί με αυτούς κονταροχτυπιούνται και οι πολίτες με τους εκατοντάδες υπαλλήλους των υπηρεσιών. Ο γρίφος «ποιος ανήκει πού» είναι τρομακτικά δυσεπίλυτος. Παράδειγμα η Λεωφόρος Αλεξάνδρας που ανήκει στην Περιφέρεια από την Πατησίων μέχρι την Κηφισίας. Σε ό,τι, όμως, αφορά στη νησίδα και τις λακούβες που ακουμπούν στο πεζοδρόμιο, τα παράπονα σας στο δήμο Αθηναίων. Αν ρωτήσετε γιατί συμβαίνει αυτό, θα σας πουν επειδή όταν φτιάχτηκε ο δρόμος ήταν επαρχιακός.

Δεύτερο παράδειγμα, η Λεωφόρος Κηφισίας. Πάρτε μολύβι και χαρτί. Από το άγαλμα του Τρούμαν έως την Κηφισιά ανήκει στην Περιφέρεια. Όμως το τμήμα της μπροστά στο Παναθηναικό Στάδιο ανήκει στη δήμο Αθηναίων, ενώ το τμήμα της που διέρχεται από την Κηφισιά ανήκει στον τοπικό δήμο.

Γρίφος η υπόθεση και με τη Λεωφόρο Μεσογείων. Από την Κατεχάκη έως την συμβολή Χαλανδρίου και Αγ. Παρασκευής, ανήκει στην Περιφέρεια, αλλά τα άλλα τμήματα της είναι αρμοδιότητα των δήμων από τους οποίους διέρχεται.

Μιλάμε για 1.447 χιλιόμετρα οδοστρώματος, 40.000 φανάρια και 57.000 λάμπες ηλεκτροφωτισμού. Κόστος συντήρησης 240 εκατ. ευρώ. Όσον αφορά στις λακούβες, αυτές μπορεί να περιμένουν μερικά χρόνια. Το ελάχιστο χρονικό διάστημα αποκατάστασης είναι τρεις μήνες.

Διαβάστε ακόμα:

Ανοίγουν τα κέντρα κράτησης που κλείνουν