ΕΙΣΒΟΛΗ ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΕΩΣ ΓΙΑ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Είχε δεν είχε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, έριξε και πάλι τα φώτα της αρνητικής δημοσιότητας επάνω της με τη δήλωση που έκανε για την εισβολή αντεξουσιαστών στο προαύλιο της Βουλής: «Είστε αναστατωμένοι επειδή κάποιοι διαμαρτυρήθηκαν;» ρώτησε τους δημοσιογράφους.

«Άθλια η εικόνα της Βουλής. Αρκετά πια με τα γραμμάτια που πρέπει να εξαργυρώσει η πρόεδρος στους γνωστούς αγνώστους που έχει υπερασπιστεί» έγραψε στο Twitter, ο πρώην υπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Αναστάτωση προκάλεσε η εισβολή και στην κυβέρνηση που έκανε λόγο για προκλητική και ακατανόητη ενέργεια, αδειάζοντας έτσι και αυτή την πρόεδρο της Βουλής.

Ούτε κουβέντα, όμως, για πλημμελή φύλαξη του κοινοβουλίου, ευθύνη που βαρύνει και την ίδια την πρόεδρο του σώματος, καθώς και για το κλίμα ατιμωρησίας που έχουν καλλιεργήσει οι αρχές, αφήνοντας εδώ και μέρες ασύδοτους τους αναρχικούς. Η εισβολή στο κοινοβούλιο ήταν το αποκορύφωμα ενός κύματος καταλήψεων που εξελίσσεται έως αυτή την ώρα.

Το πρωί ένταση δημιουργήθηκε στα Προπύλαια ανάμεσα σε αναρχικούς και εκπροσώπους της πανεπιστημιακής κοινότητας που διαμαρτύρονταν για τη συνεχιζόμενη για τρίτη μέρα κατάληψη της πρυτανείας. Παρά την εντολή του εισαγγελέα προς την αστυνομία να αντιμετωπίσει το περιστατικό ως αυτόφωρο αδίκημα, η αστυνομία δεν έχει πάρει απόφαση για επέμβαση. Ορισμένοι το αποδίδουν στο βέτο που έχει βάλει η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου της Αθήνας, ομάδες αντιεξουσιαστών κατέλαβαν το πρωί και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, καθώς τα δημαρχεία της Νέας Σμύρνης και της Ξάνθης, σε ένδειξη συμπαράστασης στους απεργούς πείνας, στις φυλακές.

Διαβάστε ακόμα:

Νεολαίοι του Σύριζα μπλόκαραν τα ματ