Ο ΟΑΕΕ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ, ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΛΙΑΖΟΝΤΑΙ

 

Όταν σχεδόν με την ανάληψη καθηκόντων του, ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γ. Ρωμανιάς δήλωνε ότι ο Απρίλιος θα είναι ένας πολύ δύσκολος μήνας για τη ρευστότητα των Ασφαλιστικών Ταμείων, οι προιστάμενοι του υπουργοί μόνο που δεν τον έδειραν.

Οι άνθρωποι είχαν τέλεια άγνοια του θέματος και των στοιχείων που είχε στη διάθεση της η γριά αλεπού του κοινωνικο-ασφαλιστικού συστήματος. Και υποχρέωσαν τον γενικό γραμματέα σε ανασκευή της αλήθειας. Επειδή, όμως το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, ο Γ. Ρωμανιάς με μία νέα δήλωση του αυτοδιαψεύστηκε και αυτοεπιβεβαιώθηκε ταυτοχρόνως.

Ο ΟΑΕΕ δεν σώζεται, είπε προκαλώντας αναστάτωση σε συνταξιούχους και ασφαλισμένους. Και εξήγησε ότι τα ελλείμματα του Οργανισμού είναι τόσο μεγάλα που δεν μπορεί να τα καλύψει πλέον ούτε ο κρατικός προυπολογισμός. Τι λένε επ΄ αυτού Στρατούληδες και Σκουρλέτηδες; Άφαντοι. Ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Για όλα έχουν γνώμη εκτός από το καφτό αυτό ζήτημα. Κλείνει το μαγαζί και κανείς δεν βρίσκεται για να ενημερώσει τους πελάτες του που να πληρώσουν τα βερεσέδια τους, από που να παραλάβουν τις προμήθειες που έχουν προπληρώσει με εισφορές δεκαετιών.

Σας είχα ενημερώσει εκτενώς για όλα αυτά από τον Ιανουάριο. Και το ερώτημα που θέτουν τώρα οι ασφαλισμένοι είναι αν θα πρέπει να πληρώνουν ή όχι τις εισφορές τους στον ΟΑΕΕ ή στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Ποιος τους εγγυάται ότι θα πιάσουν τόπο τα λεφτά τους, στη χοάνη ενός Οργανισμού που καταρρέει και κανείς δεν βγαίνει να τους ενημερώσει τι θα συμβεί.

Ήδη ο ΟΑΕΕ έχει σταματήσει να πληρώνει νέες κύριες συντάξεις. Έχει καθιερώσει σαν μόνιμη πρακτική του να πληρώνονται μόνον οι προσωρινές συντάξεις και αυτές με σημαντική καθυστέρηση. Όσοι θέλουν να πάρουν κύρια σύνταξη, περιμένουν πάνω και από 15 μήνες.

Επίσης, όσοι θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης από 1η/1/2015 δεν παίρνουν ούτε την προσωρινή επειδή ο ΟΑΕΕ, όπως και όλα τα ταμεία κύριας ασφάλισης, δεν έχουν πάρει καμία γραπτή οδηγία για τον τρόπο υπολογισμού των νέων συντάξεων, δεδομένου ότι το υπουργείο Εργασίας έχει πει ότι παγώνει ο υπολογισμός συντάξεων που θα έφερνε μειώσεις, αλλά χωρίς καμία εγκύκλιο και καμία απόφαση. Οπότε όσοι κάνουν αιτήσεις και θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης από 1ης/1/2015 δεν παίρνουν τίποτε.

Διαβάστε ακόμα:

Πληρώναμε χίλιους ενστόλους για φιγούρα κάποιων