ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΡΚΙΝΓΚ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Όλος ο νεοελληνικός παραλογισμός συμπυκνώνεται σε μία κλήση της Τροχαίας για παράνομη στάθμευση. Το 2014 κόπηκαν 465.000 κλήσεις, επειδή κάποιοι πολίτες άφησαν το αυτοκίνητο τους σε σημείο που δεν επιτρέπεται, τις περισσότερες φορές γιατί δεν υπήρχε νόμιμο πάρκινγκ.

Δηλαδή, το κράτος που τόσα εισπράττει από τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων παρέλειψε να τους εξασφαλίσει χώρους για νόμιμη στάθμευση κι αυτό κάποιοι το ονομάζουν παρανομία και το τιμωρούν. Οι δήμοι έχουν στήσει παντού δόκανα. Κόβουν μονέδα με τις κλήσεις εις βάρος των επισκεπτών τους, γιατί οι γηγενείς, οι ψηφοφόροι των τοπικών αρχόντων μπορούν και τις σβήνουν.

Οι εισπράξεις φουσκώνουν τα ταμεία τους και από εκεί και πέρα αρχίζουν τα πουρμπουάρ. Πέντε ευρώ ανά κλήση 100 ευρώ για τα ασφαλιστικά ταμεία των ενστόλων, 3,5 ευρώ για τα ΕΛΤΑ και 5% επί του συνολικού ποσού στην εφορία αν έχει περάσει η ημερομηνία πληρωμής. Η κυβέρνηση ετοιμάζεται τώρα να μειώσει, λέει, το ύψος των προστίμων του ΚΟΚ και να τα προσαρμόσει στις οικονομικές συνθήκες. Μήπως πρέπει να αρχίσει τις μειώσεις από τα διόδια.

Διαβάστε ακόμα:

Πώς ο Τσάκωνας πήρε σύνταξη με τρία χρόνια εργασίας