ΝΤΕΡΜΠΥ Η «ΛΕΙΨΑΝΟΜΑΧΙΑ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ

 

Ο σύριζας, λέει, είναι υπέρ του διαχωρισμού της Εκκλησίας από το κράτος. Μαλακίες, λέει ο αποδυτηριάκιας. Το κόμμα, λέει, που βρίσκεται στην κυβέρνηση έχει αρχές, καταστατικό, και εδώ και χρόνια δεν παζαρεύει το συγκεκριμένο θέμα. Μαλακίες, λέει ξανά μανά ο αποδυτηριάκιας.

Κατ' αρχάς να σημειώσω ότι δεν χαρακτηρίζεται αριστερό ένα κόμμα επειδή απλά είναι ταγμένο στο διαχωρισμό της Εκκλησίας από το κράτος. Κι ένα δεξιό κόμμα στη σύγχρονη πραγματικότητα όχι απλά είναι υπέρ του διαχωρισμού αλλά και τον εφαρμόζει όταν γίνεται κυβέρνηση.

Μιλάμε για το σύριζα. Δεν είναι υπέρ του διαχωρισμού. Αυτό δεν σημαίνει ότι επιθυμεί να συνεχίζει το καθεστώς που έχει παραλάβει από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Τότε τι θέλει ο σύριζας; Τίποτα. Το ότι λέει πως είναι υπέρ ή, κατά, δεν έχει καμμία αξία.

Ούτε ξεκίνησε κάποια διαδικασία ο σύριζας για να μπει στο αυλάκι η υπόθεση του διαχωρισμού. Ούτε και πρόκειται να ξεκινήσει. Διακόσα χρόνια να παραμείνει κυβέρνηση ο σύριζας δεν θα σταματήσει να λέει ότι πρέπει να διαχωριστεί το παπαδαριό από το δημόσιο. Και να πουλάει το παραμύθι του, στα λόγια, μόνο στα λόγια ότι είναι κόμμα αριστερό, ότι διαφέρει από το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και τη Χρυσή Αυγή. Και πράγματι διαφέρει, στα λόγια.

Προέκυψε και «λειψανομαχία», οι διαφορετικές απόψεις των συριζαίων για τα κόκκαλα της αγίας Βαρβάρας. Παραμύθι στο παραμύθι οι άνθρωποι. Γίνεται, λέει, «εμπόριο λειψάνων» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του σύριζα. Ανοησίες. Το εμπόριο θα γίνει κι αν είχε διαχωριστεί από το κράτος η Εκκλησία. Το εμπόριο θα το κάνουν οι παπάδες διότι υπάρχει κόσμος που προσκυνάει τα κόκκαλα.

Και ο σύριζας κάνει εμπόριο. Όλους αυτούς τους φουκαράδες που ψήφισαν σύριζα τους αντιμετωπίζει σε λείψανα. Σα νεκρούς. Πεθαμένους από προσωπική πολιτική προτίμηση. Και έτσι είναι. Στην απελπισία του ο άλλος ψήφισε σύριζα, μήπως γίνει κανά θαύμα. Όπως εκείνος που προσκυνάει το σκήνωμα της αγίας Βαρβάρας.

Από τον σύριζα έπαιξε η επίσης κωλομπαρίστικη θέση, με αφορμή τις ουρές των πιστών για την αγία Βαρβάρα, ότι θα πρέπει να σεβόμαστε τη θρησκευτικότητα του λαού. Οι άνθρωποι είναι απατεώνες. Ο διαχωρισμός της Εκκλησίας από το κράτος δεν θα ενοχλήσει, ούτε θα επιτεθεί στη θρησκευτικότητα του λαού.

Διαβάστε ακόμα:

Γιατί οι δάσκαλοι δεν καταδίκασαν το νακρω-φεστιβάλ