ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΑΞΕ ΛΟΥΚ Ο ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ ΞΗΡΟΣ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Ο Χριστόδουλος Ξηρός ξάφνιασε με την εμφάνιση του όσους τον είδαν το πρωί της Δευτέρας στο εφετείο Αθηνών. Τα πυρόξανθα μακριά μαλλιά του είχαν εξαφανιστεί και στη θέση τους είχαν ξαναφυτρώσει τα μαύρα μαλλιά του, αποδεικνύοντας έτσι ότι το προηγούμενο λούκ του μάλλον ήταν η μεταμφίεση του εν όψει της απόδρασης του και των βομβιστικών επιθέσεων που προετοίμαζε, όταν ήταν τρόφιμος των φυλακών Κορυδαλλού.

Στις φυλακές Κορυδαλλού, ο τρομοκράτης είχε όλα τα μέσα για να περιποιείται τα μαλλιά του, ενδεχομένως και κομμωτή, επιλογή που φαντάζει απίθανη για τις φυλακές Αγιάς, όπου κρατείται.

Ο Ξηρός κλήθηκε σε συμπληρωματική απολογία από τον εφέτη ειδικό ανακριτή για την υπόθεση της συνεργασίας του με κρατούμενους για την υπόθεση της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς και το σχέδιο που φέρονται να κατέστρωναν για βομβιστική επίθεση στις φυλακές Κορυδαλλού, με στόχο την απόδρασή τους.

Ο βαρυποινίτης, καταδικασμένος για τη συμμετοχή του στη «17 Νοέμβρη» μετήχθη στο Εφετείο, κάτω από ισχυρή αστυνομική δύναμη, προκειμένου να λάβει προθεσμία για τις 22 Μαίου. Ως τότε θα κρατείται στο κτίριο της ΓΑΔΑ. Πάντως, όπως δηλώνει η υπεράσπισή του, η συμπληρωματική απολογία του θα είναι «πολιτική».

Διαβάστε ακόμα:

Ο τρομοκράτης Ρωμανιάς και η βόμβα του