ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΗΣ ΗΡΩΙΝΗΣ

 

Αναρωτιέται ο αφελής. Είναι δυνατόν να μπλέξει με το λαθρεμπόριο των σκληρών ναρκωτικών ένας εφοπλιστής πασίγνωστος και με έντονη κοινωνική παρουσία. Η απάντηση είναι εύκολη. Ας μη μιλάμε με θεωρίες και υποθέσεις. Στο χώρο του εφοπλισμού γνωρίζουν, όχι απλά υποψιάζονται ποιος συνάδελφος μπλέκεται σε τέτοιες βρωμοδουλειές. Στο φινάλε δεν κρύβονται τα λεφτά.

Βαρειά ονόματα, καπεταναίοι και καραβοκύρηδες του Χθες και πιο παληά έφερναν «πράμα». Τι λέμε; Η πειρατεία και το μαύρο εμπόριο στη θάλασσα είναι η ίδια η ύπαρξη της Ελλάδος. Έτσι, κι έτσι κτίσθηκαν τα εφοπλιστικά τζάκια.

Δύσκολο να πει κάποιος το «Όχι» στο ναρκωτικό, γιατί τα λεφτά είναι πολλά. Και ο εφοπλιστής δεν θα υπολογίσει το ρίσκο του δημόσιου διασυρμού του.

Το ξευτυλισμό του ονόματός του, το κόστος που θα κουβαλάνε για πολλά χρόνια τα παιδιά του. Ύστερα έχει τις δικαιολογίες του. Δεν έχω καμμία σχέση. Δεν ξέρω τι γινόταν στα καράβια μου. Δεν είχα δώσει την έγκρισή μου. Παραμύθια.

Μη λησμονούμε και το άλλο. Μπαίνει στο κόλπο κάποιος εφοπλιστής. Κομματάκι δύσκολο να ξεκόψει αύριο ακόμα κι αν το θέλει ο ίδιος. Δεν τον αφήνουν. Υπάρχει πάντα ο φόβος να τον «δώσουν». Να τον καρφώσουν. Και από το καρτέλ των μεγαλεμπόρων και οι «μιλημένοι» τελωνειακοί. Να αποδείξουν ότι κάνουν... έντιμα το καθήκον τους. Ότι δεν τα παίρνουν, ότι συλλαμβάνουν κάποιον.

Διαβάστε ακόμα:

Το γκρέξιτ στα βαγόνια των ΗΣΑΠ