ΥΠΟΘΕΣΗ NOOR ONE: ΘΑ ΧΟΡΤΑΣΟΥΝ ΧΡΗΜΑ ΟΣΟΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΟΥΝ

 

Τι να σου κάνει η δικαισύνη. Ό, τι μπορεί κάνει. Και συνήθως δεν είναι σε θέση να τα κάνει όλα. Ακόμα και η άπιαστη, η αμίλητη δικαιοσύνη θα «υποχρεωθεί» κάποιους, ίσως τους μισούς κατηγορούμενους να τους απαλλάξει στην υπόθεση του παποριού «Noor One».

Πριν από ενάμισυ χρόνο, μετά από καρφωτή βέβαια, τσακώσανε τους δύο τόνους ηρωίνης στο δεξαμενόπλοιο. Ούτε η DEA, η αρμόδια υπηρεσία των ΗΠΑ στο κυνήγι των ναρκωτικών που ήταν δυνατά μέσα σ' αυτό το παιχνίδι δεν την περίμενε τόσο χοντρή τη δουλειά. Κανένας δεν το τολμάει αυτό, δύο τόνους σε μια ζαριά.

Μιλάμε για 400 εκατομμύρια στο παντελόνι, τόσο αξίζει το φορτίο. Λεφτά χαμένα. Και η άλλη η χασούρα του «άγνωστου» εγκέφαλου είναι ότι θα κόψει χαρτζηλίκι σε κάποιους μυημένους στο καράβι, προκειμένου να μη μιλήσουν. Θα καταδικαστούν, θα φυλακωθούν, αλλά να το έχουν βουλωμένο γράμμα στο στόμα τους.

Άσε τους άλλους που θα αθωωθούν. Πλήρωμα είμασταν, δεν ξέραμε τι μεταφέραμε. Δεν είχαμε καμμία ανάμειξη. Ούτε ρωτήσαμε, ούτε μας ζητήσαν να κάνουμε κάτι.

Μέχρι τώρα, που ακόμα δεν «άνοιξε» το έργο στο δικαστήριο, η δουλειά έχει γράψει δύο περίεργους θανάτους εμπλεκομένων στην υπόθεση Noor One. Και η αδικαιολόγητη(;)... παραίτηση της προεδρίνας του δικαστηρίου. Θα μου πεις και στο ποδόσφαιρο συμβαίνει διαιτητής σε ντέρμπυ να δηλώσει κώλυμμα την τελευταία στιγμή. Τι, όμως, κρύβει το κώλυμμα της κυρίας προέδρου.

Διαβάστε ακόμα:

Αμάρτησε ο δεσπότης με την «εγγονή» του