ΜΕΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΤΥΦΩΝΑΣ ΦΠΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΑ

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Χάλασε και σωστά ο κόσμος από το ΦΠΑ στα ιδιωτικά σχολεία. Έτσι μάθαμε πως σκέπτεται να επιβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ τα χαράτσια. Σε ξένο κώλο εκατό ραβδιές. Και εννοώ τους μη Συριζαίους.

Οι ψηφοφόροι μας δεν στέλνουν τα παιδιά τους στα ιδιωτικά σχολεία, είπε ένας βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, ενώ ο υπουργός Παιδείας τα έβαλε με τους γονείς, που όπως είπε, ασχολούνται με πενταροδεκάρες.

Το ίδιο μπορούσε να πεί ο υπουργός Υγείας στους συγγενείς όσων φιλοξενούνται στα γηροκομεία. Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ δεν στέλνουν τους συγγενείς τους στα γηροκομεία. Οπότε καλά κάναμε και αυξήσαμε το ΦΠΑ από το 13% στο 23%, δηλαδή πάνω από 150 ευρώ το μήνα. Ίσως να μην γνωρίζει ποιοι πάνε στα γηροκομεία σήμερα.

Πάνε οι μη αυτοεξυπηρετούμενοι ηλικιωμένοι, όσοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και όσοι δεν έχουν συγγενείς. Που είναι το ευαίσθητο κοινωνικό κράτος να τους φιλοξενήσει σε σύγχρονους οίκους ευγηρίας και να τους εξασφαλίσει μία αξιοπρεπή διαβίωση στη δύση της ζωής τους; Ωραίο το ανέκδοτο. Ας επιστρέψουμε στην πραγματικότητα.

Τα τροφεία στα γηροκομεία ξεπερνούν τα 800 ευρώ και μαζί με το ΦΠΑ φτάνουν γύρω στα 1000. Αν υπολογιστεί και η συμμετοχή τους στην αγορά των 5-10 διαφορετικών φαρμάκων που παίρνουν, το κόστος ξεπερνά τα 1100 ευρώ.

Ποια σύνταξη καλύπτει αυτό το ποσό; Σχεδόν καμία. Κι αν το καλύπτει σήμερα, με τις νέες περικοπές ελάχιστοι θα μπορούν να ανταπεξέρχονται στην τεράστια αυτή δαπάνη. Ούτε στεγαστικό δάνειο είναι για να κάνεις ρύθμιση ούτε άλλο παζάρι σηκώνει. Οι οικογένειες βρίσκονται σε απόγνωση και μαζί με αυτές και εκατοντάδες οίκοι ευγηρίας που απειλούνται με λουκέτο...

Διαβάστε ακόμα:

Μέγα σκάνδαλο τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων